Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 459)

plakát

Láska a příšery (2020) 

Fajnová monster jednohubka se sympatickým (i když někdy až moc nešikovným) hlavním hrdinou, pár slušnými akčními scénami a vcelku povedenými triky. Není to nic přelomového, ale na jedno zhlédnutí během nedělního odpoledne to stačí více než bohatě.

plakát

Halston (2021) (seriál) 

Na to, že jde o projekt z produkce Murphyho je to až překvapivě neexcentrické. Ano, je to nablýskané, místy velmi expresivní, ale málokdy absurdní. S ohledem na obsazení asi není překvapením, že herecky minisérie boduje a musím říct, že mě nenechala úplně emocionálně chladným, i když to platí pouze pro závěrečných pár minut. Jinak to byla zajímavá, ale ne vysloveně originální biografická sonda do života návrháře, který se nedokázal vyrovnat s tím, co přináší život celebrity. Mimochodem, vyčítat seriálu, který mapuje život módního návrháře, který byl gay to, že je v něm homosexuální tematika je něco podobného jako klasické "kyselo je moc kyselé".

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

A jde to i bez hromady zpomalovaček. Je to svižné (tedy na začátku a ve druhé polovině), nenudí to, ale není to natolik přelomové jako Úsvit mrtvých, který znovuoživil (pečlivě vybrané slovo) zombie žánr. Klasická zápletka, klasické načrtnutí postav a klasické finále. Některé postavy jsou fajn, ale je jich příliš na to, aby všechny mohly zazářit, nicméně alespoň byly veskrze dobře obsazeny. Je to prostě taková milá zombie jednohubka. Nic víc, nic míň.

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

Jelikož komiksovou předlohu neznám, netušil jsem, co přesně čekat. Na druhou stranu, znám Millarovu práci a stejně tak DeKnightovu a doufal jsem tak ve velké věci. Stejně tak první díl navnadil na epickou komiksovou jízdu, která nebude šetřit brutalitou, dramatem a nabídne zajímavé postavy. Ale pravdou je, že seriál je mnohem "komornější", než jsem předpokládal. Navíc, rozdělit dění do dvou časových etap není špatný nápad, ale nemůžu říct, že by mě ta "retro" linka vždy bavila a celkově příběhová stránka nedrží úplně pohromadě. Postavy se objevují na pár minut, skoro nic se o nich nedozvíme a poté zmizí, někteří hlavní hrdinové mají překvapivě málo prostoru a epické momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Tím nechci říct, že by to byla špatná podívaná, jen prostě úplně nedrží pohromadě.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Mortal Kombat je mou srdcovou záležitostí. Jsem "odkojen" původními hrami, mám (obvykle několikrát) zhlédnuty všechny filmové (hrané i animované) a seriálové podoby a vlastně, ve vší skromnosti, se považuji za experta na MK. Proto jsem velmi přísný, pokud jde o tuhle tematiku. Na druhou stranu ale také vím, co od ní očekávat a vyčítat filmu Mortal Kombat to, že jeho příběh je béčkový a slouží je jako pojítko pro jednotlivé (a velmi slušné) bojové scény je trošku úsměvné. Film ví, čím je. Je brutální akční záležitostí s "over the top" postavami a roztomile naivní mystickou zápletkou. K té se tentokrát tvůrci rozhodli přistoupit svérázným způsobem a bylo to riskantní, mohlo se z toho vyklubat "pošlapaní" toho, co mají fandové na MK rádi, ale naštěstí k tomu nedošlo. Nakonec jsem dostal skoro vše, v co jsem doufal. Tedy, chyběla mi Kitana (i když náznak její existence tu byl) a výraznější hudba (což je asi největší minus), ale jinak Mortal Kombat splnil to, na co jsem více než dvě dekády trpělivě čekal. Není to Flawless Victory, ale Victory to z mého pohledu je. I když pravda, nová postava mi přijde nadbytečná s ohledem na množství zajímavých bojovníků z videoherní série, kteří by se dali použít.

plakát

Had (2021) (seriál) 

Kriminální seriál, který na rozdíl od mnoha současných kolegů nesází hlavně na šokující vražedné momenty, ale na postupně gradovanou hru na kočku a myš. Je to atmosférické, byť občas dost pozvolné, zajímavě zahrané a sympatický propletené. Ano, občas jsou skoky v čase matoucí, ale málokdy natolik, aby se v tom divák vysloveně ztratil.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Chtěl bych si sledování filmu užít tak, jak si očividně herci užili natáčení. Ale nebýt tam hromada pomrknutí na fandy prvního dílu, tak by šlo o naprosto průměrnou komedii.

plakát

Falcon a Winter Soldier - Nový řád světa (2021) (epizoda) 

Na jedné straně klasicky marvelovsky epické, na té druhé sympaticky civilní. Příběhově dostatečně dobře rozehrané, aby se člověk těšil na to, co bude dál, postavy sympatické, vizuály na úrovni filmových blockbusterů, k plné spokojenosti mi opravdu chyběla jen Sharon Carter.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Překonat původní Justice League samozřejmě nebylo těžké, laťka nebyla příliš vysoko, takže ji Snyder zdolal. A protože jsem od něj neočekával zázraky, jsem spokojen. Jeho sestřih není dokonalý, někdy se zdá, že do filmu "nacpal" některé scény jen proto, že mu je bylo líto nepoužít, ale pro děj nemají větší význam, pár triků by chtělo doladit a tempo občas kolísá (což se u stopáže čtyři hodiny dalo čekat), plus se (nepřekvapivě) občas Zack utrhne ze řetězu v případě zpomalovaček (které mám rád, ale čeho je moc...), na druhou stranu děj lépe drží pohromadě, postavy dostaly více prostoru a je lehčí si k nim vytvořit pouto a některé akční scény jsou epické. Dokonalý film není, rozhodně ne, Snyder je (většinou) šikula, ne kouzelník, ale i tak je jeho Justice League tím lepším z DC Extendend Universe.

plakát

Evropské kmeny (2021) (seriál) 

Na poměry evropské produkce bezesporu nadprůměr, nicméně, pokud bych neřešil původ seriálu, tak po příběhové stránce seriál srovnání s mnoha konkurenčními projekty neustojí. Až na pár světlých výjimek je děj velmi neoriginální. Nicméně, slušná výprava a herecké obsazení Evropské kmeny zachraňují před pádem do vod šedi a průměru.