Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 453)

plakát

Justice League Dark: Apokolips War (2020) 

Za poslední dobu určitě nejlepší DC animovaný film, vlastně jeden z nejlepších vůbec z dosavadních (jestli se nemýlím tak) 15. Temný, svižný, plný postav z předchozích filmů a bonusem je to, že to není pro děti. K dokonalosti tomu něco chybělo, ale opravdu jen málo. Vlastně ani nevím, co by to mělo být, možná jsem byl rozmlsaný animovanou verzí Mortal Kombat, kterou jsem viděl o pár dnů dříve, která mi přišla ještě o špetku lepší. Jinak ale silné 4 hvězdičky.

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Klasický Murphy, je to nablýskané, trošku provokativní, silně zaměřené na sociální tematiku, obsazení je působivé a obrazové zpracování dýchá retro atmosférou. Je to současně pocta i kritika světa Hollywoodu v té (skoro) nejlepší formě.

plakát

Circus of Books (2020) 

Nikdy jsem o tomhle knihkupectví neslyšel, dokument mi na Netflixu vyskočil jako novinka a nevěděl jsem, co od něj čekat, ale bylo zajímavé sledovat, jak zvláštní jsou cesty osudu. Dokument je spíše takovou sondou do života jedné (ne)tradiční rodiny, kdy je tempo někdy poměrně utahané a občas dokument působí trošku nekonzistentně, ale ve své podstatě je to relativně působivá podívaná, u které jsem se nenudil.

plakát

Tenkrát poprvé (2020) (seriál) 

Námět je na první pohled klasický, nerdovitá studentka se zakouká do školního hezouna, ale je patrné, že se na seriálu podílí Mindy Kaling (ostatně, její mládí posloužilo jako inspirace), takže vtípky jsou obvykle chytře napsány, humor je úderný a byť si u každého dílu asi nepotrháte bránici, tak to má svižné tempo, sympatické herecké výkony a roztomile si to utahuje z indických stereotypů. A musím říct, že se povedla každá ze čtyř řad a dokonce i finále (nevím jak vy, ale v poslední době mám pocit, že málokterý seriál dokáže nabídnout uspokojivý konec).

plakát

Penny Dreadful: Město andělů - Santa Muerte (2020) (epizoda) 

Tvůrcům asi bylo jasné, že atmosféru původního Penny Dreadful a působivost výkonu Evy Green prostě nejde zopakovat a tak v případě spin-offu zkusili úplně něco jiného. Namixovali prosluněné Los Angeles, mexický folklór, rasovou nesnášenlivost, nacismu a tajemnou démonku tahající za nitky a zatím to vypadá, že to vyšlo. Pokud někdo očekává "kopii" původního Penny Dreadful, bude zákonitě zklamán, atmosféra je úplně jiná, ale pokud stojíte o intenzivní podívanou s mystickým nádechem a působivou ženskou záporačkou (Natalie Dormer to neměla lehké, protože bylo jasné, že bude s Evou srovnávána, nicméně myslím, že se nemá za co stydět), tak budete spokojeni.

plakát

BONDING (2019) (seriál) 

Vtipné, místy možná trochu moc vizuálně odvážné, ale jinak zábavné a svižné. Taková ta fajn podívaná, kdy si nechcete pouštět nic, co trvá 40 minut, ale ještě se vám nechce spát.

plakát

Království zombie (2019) (seriál) 

Kdo by to byl býval řekl, že spojení historie a zombíků bude takhle skvěle fungovat. Klobouk dolů nejen před zajímavým scénářem, který kombinuje politické intriky s šířící se nákazou, ale především před kaskadéry a trikovými specialisty, protože během některých momentů jsem měl o kaskadéry opravdu strach, pár úmrtí vypadalo velmi naturalisticky. Masky sice nejsou tak působivé jako v Živých mrtvých, ale faktor zábavnosti je úplně někde jinde (v případě Kindgom mnohem výše).

plakát

Láska je slepá (2020) (pořad) 

Pominu neustálé upozorňování na to, že jde o velký experiment, což je samozřejmě jen tvrzení, které má pomoci tomu, abyste se nestyděli za to, že sledujete reality show, u které doufáte, že se někdo pohádá nebo rozejde. Poté, co jsem dokoukal první řady The Circle a Too Love to Handle, jsem vyzkoušel Láska je slepá a musím se přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem tomu přišel na chuť (epizody z Mexika mi přišly vysloveně nudné), ale nakonec nelituji, protože ve finále to nabralo hodně velké obrátky. Mimochodem, chtěl bych dělat moderátora, manželé Lacheyovi se tedy moc nenadřeli.

plakát

The Circle – USA (2020) (pořad) 

Ne, opravdu to není podívaná, která má v první řadě varovat před nebezpečím sociálních sítí, je to prostě reality show, která sice ukazuje to, že není tak těžké "zblbnout" ostatní, ale žádné velké morální poselství vám od nos nestrká. Hodně mě bavila moderátorka, soutěžící byli také veskrze fajn, jen nebylo úplně fér do soutěže neustále posílat nové lidi. Jinak ale guilty pleasure, respektive jen pleasure, guilty se necítím.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Netflix nás v poslední době zásobuje, to se musí nechat. Too Hot to Handle je přesně onou reality show, o které budete před ostatními tvrdit, že je to hrozný škvár, ale přitom se nebudete moci dočkat toho, až si pustíte další díl. Komentáře moderátorky jsou skvělé, casting se povedl (byť někteří jsou tu jen jako křoví) a WTF scén je více než dostatek. Kdy zábavnost klesá na nulu, jsou momenty, ve kterých se hraje na city a moralizuje se, ale takových chvilek je naštěstí poskrovnu. #TeamChloe