Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 453)

plakát

Minority Report (2015) (seriál) 

Bylo jasné, že seriál bude odsouzený k záhubě (rozumějte, ohrnování nosu) už před premiérou. Navazovat na Spielbergovu hitovku, to se přece nedělá. Každý spin-off, remake, restart atd., prostě musí být špatný, i kdyby byl vlastně docela dobrý. A podle mě Minority Report docela dobré je. Dějově není tak promyšlené jako film, ale je svižné a umí si ze sebe dělat legraci. Rozhodně to není tak špatné, jak se někteří tváří.

plakát

Poltergeist (2015) 

Samozřejmě to kvalit originálu nedosahuje, ale v rámci současné "pásové" produkce jde o slušný průměr. Atmosféra místy funguje, lekaček by mohlo být víc a obsazení asi nesedne každému (i když mně ano). Hraje to sice hlavně na efekt, ale má to trošku "duše".

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Mohlo by to být o něco vtipnější, ale párkrát jsem se od srdce zasmál.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

I pro mě, jakožto člověka, pro kterého není série srdcovou záležitostí, docela dojemné rozloučení s Paulem Walkerem. Je to bombastické, velmi přitažené za vlasy, má to rychlé tempo a samozřejmě je to plné drsňáckých hlášek a proslovů o důležitosti rodiny. Prostě klasické Rychle a zběsile. Pro mě jsou světlými body hlavně pěstní souboje, které jsou stylové a naštěstí i přehledné (jen ony záběry s rotující kamerou byly dost rušivé) a účast několika nováčků (naštěstí využitý Tony Jaa, Kurt Russell a samozřejmě Jason Statham). Nebýt toho, že jde o rozloučení s Paulem, byl by to další standardní přírůstek do série. Nic víc, nic míň.

plakát

The To Do List (2013) 

Nejsem fanda fekálního humoru, ale tady mi nijak nevadil. Moc nadšený jsem, ale nebyl z hromady klišé. Ale za pár trapně-zábavných gagů a sympatické obsazení si film tři hvězdičky zaslouží.

plakát

Jurský svět (2015) 

Mírným (ale očekávatelným) zklamáním jsou klasicky archetypální postavy (charismatický drsňák, upjatá šéfová, dvě děcka - jedno nerd, druhé nepříjemný pubescent), ale poté, co se pozornost zaměří na dinosaury a jejich řádění, dostane se divákovi to, v co doufal - za vlasy přitažená, ale hodně dynamická a obrazově vypiplaná podívaná. Jen nevím, co si myslet o zaříkávání raptorů. Bonusem je, že obsazení je fajn a pár pomrknutí na fanoušky předchozích dílů také není od věci.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Opulentní ale prázdná podívaná bez pořádného příběhu, s nepříliš přesvědčivými hereckými výkony a nezáměrně úsměvnými dialogy. Zklamaly mě i akční scény, které byly silně nepřehledné. Nezbývá než doufat, že Bay tentokrát dodrží své slovo a režii pátého přírůstku do série opravdu přenechám někomu jinému.

plakát

Ladíme 2 (2015) 

Tak akorát drzé, tak akorát vtipné, tak akorát sentimentální. Elizabeh Banks zvládla svou prvotinu velmi slušně. Nic, co by vysloveně bouralo hranice žánru, ale jako slušná jednohubka na jedno zhlédnutí funguje dobře.

plakát

Liga spravedlivých: Bohové & monstra (2015) 

Rozhodně lepší než Trůn Atlantidy, ale stále to nedosahuje kvalit starších animovaných filmů od DC. Příběh je zajímavý (respektive tu alespoň nějaký je a skrývá minimálně jedno překvapení), alternativní varianty postav také, i když by jich mohlo být více, trio Batman, Superman a Wonder Woman už je trochu okoukané. Potěšila mě i docela rázná brutalita. Ovšem, animace není extra přitažlivá a příliš nekoresponduje s dospělým nádechem filmu. Tak snad příští film se kvalitativně přiblíží starším projektům od DC Universe Animated Original Movies. 5/10

plakát

Sex Tape (2014) 

Nudil jsem se většinu stopáže a dvakrát zasmál na konci. To není dobrá vizitka pro komedii.