Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Je trochu škoda, že nejsilnější scéna filmu přijde v prvních minutách, zároveň není náhoda, že zatímco by člověk rád uhnul pohledem, kamera zůstane stát jako zkoprnělá, právě taková řemeslná zručnost a vynikající práce s atmosférou i obrazem nicméně provází The Cursed až do konce, a je to právě kvůli tomu, proč nakonec dávám čtyři stříbrný z pěti. Jo, zbylý děj je už trochu šablonovitý a ten překombinovaný konec si mohl Ellis odpustit, nicméně Kelly Reilly a Boyda Holbrooka mám moc rád, a tahle hororová povídka mi moc sedla. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ponaučení zní jasně, nech cigány být, nebo skončíš špatně ! Ale to už dávno víme, že jo. Eight for Silver mi smrdělo v kompu pár týdnu a moc se mi do toho nechtělo, nemusím tenhle typ Hororů, navíc z Anglie, bleh, ale nakonec teda příjemný překvápko musím uznat. No hvězda navíc, je za tu výbornou atmosféru a celkem dost dobře vypadající mordy. Ty usekané ruce a nohy, to bylo fakt šťavnatý. A ani se nedá říct, že bych se nějak nudil. Finále sice nic moc, ale znovuzrozený Edward to fakt zabil. Vyjímečně tu čtyrku tady dám. (567. hodnocení) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ti džentlmeni neví, jak se vyhnout kletbě? Že cikánské má musí kromě půdy nabídnout i karavan s výbavou v zimostrázové modři? Takhle nedostanou jako bonus k obchodu pesa, ale vlkodlaka.. Ponurá atmosféra deště, mlhy a bláta, i přes pochybné CGI efekty efektně roztočená spirála násilí (generálský point of view při útoku na tábořiště) a nepopíratelná přítomnost vetřelců, věcí a amerických vlkodlaků v Londýně v tvůrčím DNA Seana Ellise. K útoku na Johnstonova Wolfmana mi však scházela větší variabilita vyprávění a méně čitelnější finále ohledně toho, komu patří kulka odlitá z Jidášovy gáže.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokus o konečné řešení cikánské otázky, neboli řízený pogrom na cikánskou tlupu neoprávněně squatující na cizím pozemku, se neobejde bez následků pro celé širé okolí. Příšerná kletba si vybírá jednu oběť za druhou a konec je v nedohlednu. Klíčovým prvkem celé téhle temné záležitosti jsou děsivé umělé zuby, vyrobené z čelistí umrlce a Jidášova stříbra. By mě ovšem zajímalo, kde by banda cigošů přišla k Jidášovým stříbrňákům, respektive kde by je ukradla. A ještě něco mi na filmu neštymovalo - mix anglických a francouzských jmen, ačkoliv se děj zjevně odehrává v Anglii (snad tedy Normanské ostrovy?). Ale jinak je to rejžovitě zručná, scénáristicky dobře vykoumaná, vizuálně pohledná, slušně hustoatmosférická a mile krvavá pseudovlkodlacká horrorová podívaná. A velmi velmi volně založená na jedné o ca sto let starší patálii, jak jsem se po filmu dočetl: https://cs.wikipedia.org/wiki/Gévaudanská_bestie ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis je šikovnej a za málo peněz, dokáže vytvořit dost muziky. Tentokrát vstupuje poprvé do žánru hororu a přináší atmosferický a velice slušně natočený vlkodlačí horor. K celkovému vyznění hodně pomáhá fakt, že se děj odehrává na konci 18. století a k působivé atmosféře tak stačí pár loučí, staré sidlo, mlha a přilehlé lesy. Vše funguje minimálně první hodinu, kde se hraje spíše na náznaky a pomalé odhalování. V druhé půli už se to začne trochu rozpadat a závěr není úplně uspokojující. Pořád ale příjemný přírůstek do hororového žánru, který funguje více než většina moderních lekaček. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama