Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (529)

plakát

Rebel (2022) 

"Akční teologická disputace" (s muzikálovými prvky). Děsivé, perfektní.

plakát

Hypnotik (2023) 

Béčko, samozřejmě, ale dost solidní :-)

plakát

První kráva (2019) 

Po třetí projekci můžu říct, že je to jeden z nejlepších filmů posledních let. Jemný, výtvarně vytříbený, lidský, inspirativní.

plakát

Navždy mladí (2022) 

Zpočátku divadelnicky a puberťácky hysterické, zdánlivě o ničem, vážnější tóny z toho ale postupně dělají zajímavý zážitek. Pro mě film o prázdnotě, o různých druzích prázdnoty, nahlížených z různých stran.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Hezký film, kde všechno funguje...... Ale přece jen, JE TO FILM O PODPISU JEDNÉ SMLOUVY O PROPAGACI JEDNÉ ZNAČKY BOT. Po projekci mám stejný pocit jako před - Proč o tom proboha točit film? :-)

plakát

Sisu (2022) 

Solidní zábavní film s přesně odměřenou dávkou nadsázky.

plakát

Korzet (2022) 

Přestože tarantinovsky fiktivní, není příběh tolik překvapivý. Ale velmi pravidelně se mi dostavoval pocit, že po dlouhé době sleduju KINEMATOGRAFII. Scénografie, kamera, řešení některých záběrů, některých střihů... Paradoxně mi na celém filmu připadlo nejnemístnější obsazení hlavní role, Vicky Krieps je málo temná. Nijak to ale filmu neškodí, jenom by podle mě byl s temnější herečkou možná lepší. Hezké. Film o "moderní" ženě (o reálné Sisi vůbec).

plakát

Zapomenutá země (2022) 

(****, ovšem české titulky v DCP distributora Vertigo International za odpad)

plakát

Babylon (2022) 

Film je tak ambiciozní, že si říká o srovnání s těmi nejlepšími. A v porovnání třeba se syžetově podobnými Boogie Nights P. T. Andersona působí najednou dost slabě, zvláště co se týče životnosti postav. Scény večírků nejsou tak ohromující, ale dvě dlouhé scény z natáčení (půlhodinová druhá scéna filmu a první natáčení se zvukem) jsou dokonalé. Hudba mi to dost kazila, chyběl mi dobový jazz, a chyběla mi taky hospodářské krize, která ve filmu úplně chybí, přestože se druhá půlka odehrává po r. 1930. Jinak, jako pocta filmařině a Hollywoodu funguje poslední scéna z Fabelmanů mnohem líp, než celý Babylon.