Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (606)

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Na Hromnice od den více, tedy poněkud za hranou zítřka. Škoda jen, že padouch nebyl Bill Murray. Jinak příjemný triler nejen pro začínající programátory. Ideální na dlouhou chvíli ve vlaku.

plakát

Cesta draka (1972) 

Sledovat tuto "komedii" je jako inkasovat facany od mistra Bruslího. Bruslí se zřejmě inspiroval Passolinim (výběr zjevů, zejména růžového gej poslíčka) a Chaplinem (jeho vlastní stylizace do kung-fu tuláka). Evidentně to má být vtipné, což není, přehlídka památek Říma je solidní, asi nejlepší složka filmu. Děj je vysloveně tupý. Samotné scény s Bruslím nejsou tak legendární, jak současný divák očekává. Protahovací scény s prokřupáváním kloubů zaujmou spíše fyzioterapeuty a biology, kteří svou akademickou kariéru zasvětili výzkumu houkání rorýsů, sýčku a sov připálených. Srstka bude pátrat, kde je to kňučící štěňátko. Závěrečná scéna se směšným Chuckem Norrisem, který před soubojem posnídal zrzavého medvěda, je asi to nejlepší z filmu, takovej bizárek - pozor, za střízliva téměř nekoukatelné.

plakát

RocknRolla (2008) 

Typická gey zašmodrchanost, kde jsou všichni posedlí přechytračením ostatních, všemi mastmi mazaných, je to výsostně sofistikované, stylizované do cool hlášek, je to svižné, možná až zbytečně, kamera neustále klouže po gliderech, kde kamera nestačí, nastoupí hlas vypravěče, na každém kroku skvělý herec, prostě pecka. Moc ten jeho styl nemusím a nechápu tu posedlost feťákama, co jsou stylizovaní do rolí osvícených antihrdinů.

plakát

Tváří v tvář (1997) 

Je to normální béčkovej akčňák, dobře udělanej, nic není ponecháno náhodě. To znamená - oba hlavní představitelé jsou dobře vybraní špatní herci (zejména Nicolas Klec se sem nesmírně hodí). Hodně střílení, dalo by se říct mistrovství světa ve střelbě. Do toho základy gymnastiky (kotoul vpřed, vzad, vlevo, vpravo, frontflip, backlfip, trojitý Ritberger), kuriozity všeho druhu, husté hlášky, nelogičnosti a epické honičky. Honička ve člunech je lepší, než ta z Policejní akademie!

plakát

13 samurajů (2010) 

Pocta teatrálnímu japonství, jako třešnička na dortu několik harakiri, čti zvrácené samovraždy, a jako šlehačka starý známý příběh hrstky hrabrých sarumanů bránících vestnici - ne, tedy tentokrát nikoliv bránících, ale bránících se VE vesnici. Sympaťáci včetně japonského Tarzana čekají na dona Naritsugua, zvráceného jako samo harakiry. Postupně zírají a diváku nezbývá, než ronin jednu slzu za ruhou. Jak asi totální maskapr v prstnici dopadne?

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Jsou tam světlá místa. Až bílá, doplněná černou. Tobey je roztomilouš a opravdu jakoby patřil spíš do Pleasantville. Postupně to byla až moc sázka na "barvičky", a čím víc bylo barevnejch, tím méně to bylo pleasant. Tak si říkám, že ne každá dobrá změna jednotlivce vede k lepšímu celku. Zpátky je to však těžší, ne-řku-li nemožné.

plakát

Ochránci (2017) odpad!

Pokus o ruské Avengers mohl dopadnout slušně, kdyby tvůrce vsadil na parodii. Místo toho vyrobil tragedii.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Není to o nic horší, než předchozí X-meni. Ale dobré to není. Iritující komunikace s divákem - debilem, kdy Raven vždycky udělá "žlutý oči", abychom my hloupí pochopili, že je to ona, odříkávání děje polopatě. Celkově Raven a všechny scény s ní jsou slabota, kéž by se Jennifer Lawrence přestala zjevovat v Marvel filmech. Ano, scéna s Quicksilverem je skvělá, ale nezapadá do koncepce filmu, takže chlapec je po chvíli vyhoštěn. Magneto, Wolverine, Xavier a Dr. Bolivar drží tento film na přijatelné úrovni.

plakát

Nájemní vrazi (1995) 

Dva zabíjáci a hezká hackerka? Jak nápadité. Do toho pár překvapivých odhalení, že jsem až čekal, kdy na scénu vstoupí inspektor Colombo. Oslí můstky nebyly třeba, vše obstaral superpočítač Karel. Co bylo na té disketě, to snad ani nechci vědět. Co drží toto dílo v pásmu průměru, je velmi dobrý herecký výkon Stalloneho. Jo, málem bych zapomněl - Banderas je průměrný herec, zde jeho projevy byly na hraně trapnosti.

plakát

Informátorka (2010) 

Sama proti všem, bojovnice s neřádstvem. Již jedna z prvních scén, kdy Rachel Weisz v šatně mírně poodhaluje své svalstvo, vypadá velmi slibně. Ale co se to stalo? Nakonec je z toho kvazi dokument o prohnilosti OSN a Rachel nejde do půl těla, nenasadí boxera ani nepokosí ty zmrdy kalašnikovem. Škoda. Nezbývá, než zalézt pod larisu a zlepšit si náladu u Ramba.