Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Lenssen & spol.

Lenssen & spol. (2003)

Geniální seriál, který je parabolou německé kriminality. Absolutní dno existuje a tento seriál se mu záměrně blíží, ovšem je třeba si uvědomit, že značná část je natáčena v přímém přenosu. Tím odhaluje samotnou podstatu kriminálního života. Některé scény přesto bylo třeba zrekonstruovat, čímž vznikají inkongruence v technických detailech a jsou unikátní polevou tohoto německého dortíčku. Je potřeba si uvědomit, že aktéři jsou skuteční detektivové, provozující detektivní kancelář. Jsou to tedy neherci, snad proto je jejich projev nepřirozený a nevěrohodný. Co je však na tomto díle velkolepé, je snaha tvůrců působit "seriálově", s určitou citlivě aplikovanou dávkou kýče a esence televizní produkce. To však místní "myslitelé" evidentně nepobrali, proto sází jeden Odpad! za druhým.

Bridgertonovi

Bridgertonovi (2020)

Dokonalý kýč, který dokazuje, že klasická dichotomie forma vs. obsah je blbost. Tady je totiž obojí v naprosté harmonii. Je to skutečné zhmotnění romantismu. Dokonalý casting, který svým pojetím zdůrazňuje smáznutí multi-kulti předsudků. Všechny hlavní i vedlejší postavy jsou prostě perfektní. Druhá série sice lehce kopíruje koncept první, ale stačilo trošku zatlačit na pilu romantismu a už tu máme psycho drama jak vymalované. Jo a před dokonalostí Simone Ashley smekám, klekám a hekám.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Po dokonalé 1. sérii a slušné 2. sérii přichází ten nejúžasnější seriálový zážitek všech dob. 3. série dokázala zastínit i legendární 1. sérii. Lynch se toho prostě nebojí a znovu si pohrál s formou i obsahem a proniknutí do všech dimenzí seriálu vskutku není jednoduché. Něco zůstane skryto i nepochopeno, jako ve skutečném životě.

Mind Your Language

Mind Your Language (1977)

Partička složená s velmi plochých charakterů plodí donekonečna stejné gagy, založené na určitých národnostních klišé. Avšak celková atmosféra je dobromyslná, optimistická, vždy pozvedne náladu. Herci i štáb si museli natáčení užívat a to se jim podařilo přenést i na diváky.

Opičí král

Opičí král (1986)

Zvláštní a nepochopitelná asijská poetika. Skvělé zvukové i vizuální efekty a celé to putování je prostě otravné a skvělé.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Partička velikánů se ujala toho nejtěžšího - dělání humoru. A nikdo se jim v tom zatím nedokázal vyrovnat. Kdo u Monty Pythonů nebrečí smíchy, měl by okamžitě vyhledat psychologickou pomoc.

F. L. Věk

F. L. Věk (1970)

Česká perla, které dodává třpyt Jana Brejchová v jedné z nejlepších rolí.

Chobotnice

Chobotnice (1984)

Každý si vybaví Koráda Katániho. Málokdo však ví, že po čtyřech sériích s Katánim následuje dalších 6. bez něj. 5. a 6. vřele doporučuji už jen kvůli natáčení v Praze a Rudolfu Hrušínskému ve vedlejší roli.

Teta

Teta (1987)

Jak já se těšil! (hlavně na Igora)