Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (290)

plakát

Road House (1989) 

Na westernovým půdorysu odvyprávěný příběh, který má VŠECHNO! Swayzeho v nejlepší formě, cool auta, hlášky, kozy, skvělý bitky (ať už mano a mano nebo hromadný potyčky v hospodě), Sama Elliotta, obří výbuchy, bluesrockový soundtrack, a když si myslíte, že už víc chtít nemůžete, tak přijede monster truck, aby zmačkal asi deset aut v řadě. A to ještě není ani zdaleka konec filmu. Macho osmdesátky v té nejkrystaličtější podobě.

plakát

Zuřící býk (1980) 

Kdyby v muzeích visely filmy, Zuřící býk by musel jet ve smyčce jako vrcholná ukázka filmového umění. Každá jeho složka - od střihu, přes kameru, zvuk, až po herectví - využívá možnosti filmového média na maximum a pak ještě o trochu víc. “To je kumšt! Jo, to je kumšt.”

plakát

Moonage Daydream (2022) 

David Bowie byl génius, Brett Morgen je génius. Ultimátní film o ultimátním umělci. [Cannes 2022]

plakát

Studio 60 (2006) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. Posledních pět epizod je mistrovský dílo seriálové tvorby. Urval bych si ruku, jen abych mohl strávit ještě jednu sezónu s Mattem, Dannym, Harriet, Jordan a Jackem.

plakát

Mzda strachu (1977) 

Naprosto nekompromisní Friedkinova vize, která zapadla prachem a až v posledních pár letech je znovubojevovaná jako jeho mistrovský dílo. Je to mistrovský dílo? Těžko říct. Je to jeden ze tří nejlepších Friedkinových filmů? Rozhodně. A možná i jeden ze dvou. Film, kde na vlastní kůži cítíte špínu, chudobu a zoufalství města Porveniru. Nehorázně napínavý i v tom nejlepším slova smyslu zábavný. Friedkin se neobtěžuje s nějakou velkou charakterizací postav, během čtyř prologů nám rychle představí hlavní "hrdiny" a přitom celou dobu jede ve fantastickým tempu. Ten film vlastně vůbec nezestárnul (jistě, je poznat, že je natočenej v 70. letech, ale jinak se odehrává v naprostým časovým vakuu), a je radost koukat se na všechny ty pocitvě natočený akční scény. Žádný počítače, žádný studio. Jen dva náklaďáky a čtyři zoufalí lidi, kteří jsou schopní udělat cokoliv, aby se dostali z toho srabu, ve kterým jsou. Bomba......:::::::......EDIT 2021: Ten film je s každým dalším shlídnutím lepší. Nejlepší Friedkinův film a učebnice toho, jak udělat napínavou akční scénu.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Geniální komedie, na které jsem vyrostl, kterou dodneška miluju a nijak se za to nestydím.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Děj nikde, ale vem to čert! Tak strašně zábavnej film tu dlouho nebyl! Jedna hláška za druhou, nabušená akce...uuuu, těším se na další zhlídnutí! It's Classic! Nevím, koho dalšího by ještě mohli nacpat do trojky.*****Ani několikátý shlídnutí tomu filmu nic neubírá na zábavnosti.

plakát

Titanic (1997) 

Až nepravděpodobně dokonalý film. Absolutní totální mistrovství v každé vteřině. Od všech, co na tomhle filmu dělali. Vlastně je to tak fantastický, až se chce člověku brečet nad tím, jak někdo může natočit tak bezchybný film.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Mistorvský geniální dílo, který je tak perfektní v každé vteřině, až se z toho tají dech. Nemá to daleko do naprosté filmové dokonalosti. Nebýt toho, že v r. 1997 šel do kin Titanic, tohle by posbíralo všechny Oscary. Vyjmenovávat jednotlivosti, který jsou perfektiní, to nemá smysl, protože na tom filmu je perfektní VŠECHNO!