Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

shyster 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i když jde o drama, tak je skoupé na jakékoliv dramatické scény. Vše končí až moc happyendovsky a první půlka 1.serie je velmi nezáživná. V záplavě nových seriálu jen mírný nadprůměr. Nepřesvědčili mě ani "opravdový" pohled do továrny na sny (jde spíš o nejrůžovější sen všech tvůrců) a ani "smrtící" dialogy (spíš jde jen o bezvýznamné tlachání). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuji se, že když jsem se před časem poprvé odhodlal k shlédnutí pilotní epizody, byl jsem maličko skeptický. Matthew Perry byl vždy Chandler, tak co tu sakra dělá a proč se jmenuje Matt Albi? Po pětačtyřiceti minutách jsem měl ale takovou radost a tak moc jsem žasl nad perfektním představením postav, náčrtem jednotlivých příběhových linií a dokonalými dialogy, že jsem neměl na výběr a musel ihned sjet i těch zbylých jednadvacet epizod. A byla to dokonalá jízda často pokřiveným showbusinessem, mezilidskými vztahy a zásadní společensko-historickou událostí, která ovlivnila milióny lidí po celém světě, že jsem nemohl jinak, než ihned zařadit seriál mezi jeden z nejlepších, které jsem doposud viděl. A od té doby zkrátka vždy, když cítím potřebu se na několik hodin odsunout do jiného světa, šáhnu nejraději po tomto televizním klenotu - a hlavní důvod? Matthew Perry je Matt Albi :) ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Geniální drama. Jednoznačně nejlepší seriál co jsem viděl. Matta a Dannyho jsem si zamiloval hned při první scéně a bez dechu jsem sledoval jejich pracovní i milostné kotrmelce, kterými procházejí bok po boku, v čele živého komediálního pořadu na veřejnoprávní stanici NBS. Ve 22ti dílech, se postupně rozvíjí život herců, scénáristů, kulisáků a vedení Studia 60, dozvíme se jak funguje zákulisní politika, složitá jednání uvnitř televize, třenice s médii. Zabrousíme do historie americké televize a poznáme jak televizi bezprostředně ovlivňují události na dálném východě, stejně jako domácí politická scéna a společenské mínění. Za nečekaných okolností převezmou Matt (Perry) a Danny (Whitford) vedení Studia 60 a ocitnou se v nekonečném týdenním kolotoči. Matt zde potkává svou ex-přítelkyni Harryet, která je členkou velké trojky, třech nejdůležitějších herců studia. Danny neodolá Jordan, své šéfce ve vedení společnosti. Hlavní předností seriálu je bravůrně napsaný scénář, nadstandartní rozpočet, který doplněn o neopakovatelné herecké výkony, výbornou dynamickou kameru a střih dotváří nejlépe natočený seriál posledních let, ne-li nejlepší vůbec. Na závěr malé upozornění. Viděl jsem Studio 60 už několikrát vždy v původním znění. Samozřejmě jsem všem rozhovorům neporozuměl, protože některá témata jsou specifická pro amerického diváka a vycházejí z americké televizní kultury a historie. S tím se nedá nic dělat. Ale dostal jsem se tentokrát k české verzi, kterou dávali na HBO a je to velké zklamání. Spousta žertů, skečů a slovních přestřelek českým "nedoslovným" překladem ztrácí smysl, nebo úplně zmizí. A to je velká škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš malým masochistou na to, abych dokázal vymyslet či vyprodukovat show, která musí být každý týden stále lepší a vtipnější, přičemž nesmí rýpat do amerických národních hodnot, náboženství ani zájmů inzerentů. Zvídavost mi však nedala možnost, abych tento tvůrčí proces ignoroval. A musím se přiznat, že dokud se tvořila show, politikařilo se a propukaly vztahy na pracovišti, tak to bylo skvělé. Jakmile však nastoupil na scénu americký patriotismus, a přes mé úpěnlivé prosby stále odmítal odejít, tak jsem se statečně rozhodl pomstít odebráním hvězdy. Snad kvůli tomu nebudu zapsán na seznam teroristů, ale kdy jindy si člověk může užít trochu toho vlastenecky-demokratického waterboardingu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Méně komediální a více dramatické Studio 30 Rock. Studio 60 poodkrývá mnohé z atmosféry v zákulisí, z procesu tvorby živé show, ale nijak se v tom nezasekne a prakticky od počátku začne rozvíjet postavy a jejich elegantně načrtnuté vztahy, které se samozřejmě brzy stanou středobodem seriálu. Aaron Sorkin se nezapře, sype úderné dialogy z rukávu, nenchá diváku ticho na déle než pár vteřin a tak je tempo, v čele s velkými hodinami odpočítávajícími čas, dosti neúnavné. Matt a Harriet mají výbornou chemii, jsou v zásadě rozdílní a stejně na sebe neustále naráží, přesně na ně sedí heslo "protiklady se přitahují"... Celkově herci hrají výborně a já si tedy nemám takřka na co stěžovat... 8/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Matthew Perry nejprve roli Matta Albieho odmítl. Aaron Sorkin však nechtěl v této roli nikoho jiného a ne, nebral jako odpověď. Perry si tak své rozhodnutí rozmyslel a do projektu se zapojil. (Caszidy)
  • Poslední epizodu seriálu režíroval Bradley Whitford, představitel Dannyho Trippa. (Marek#33)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama