Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (22)

Černé moře

Černé moře (2014)

Poté, co potápeči vstoupí do německé ponorky, najdou v ní stopy kanibalismu. Námořníky by zabila stoupající hladina oxidu uhličitého dříve, než by dokázali spotřebovat zásoby jídla.

Gravitace

Gravitace (2013)

Ve scéně, kdy se Kowalski (George Clooney) vrací - přestože se jedná jen o hypotetickou situaci -, otevírá poklop a na Stoneovou (Sandra Bullock) působí vakuum přibližně 40 sekund. Ve skutečnosti by do 12 sekund byla v bezvědomí a po půl minutě nevynutelně mrtvá. Ve vakuu totiž není rozhodujícím faktorem absence dýchatelné atmodféry, ale tlak. Stoneovou by zabil tzv. ebulismus. Laicky řečeno, její tělní tekutiny by se vlivem nízkého tlaku vařily i při tělesné teplotě.

Gravitace

Gravitace (2013)

Stoneové (Sandra Bullock) se nikde ve filmu nevznáší vlasy, což by správně měly. Stejně tak by mělo být ve scéně, kdy pláče, povrchové napětí slz silnější než gravitace na oběžné dráze. Slzy by jí správně zůstávaly na tváři.

Gravitace

Gravitace (2013)

Scéna, kdy se Kowalski (George Clooney) obětuje pro Dr. Stoneovou (Sandra Bullock), nemá logiku. Jak je vidět, stanice nemá žádnou rotaci, což by v podmínkách mikrogravitace byla jediná síla, která zajišťuje odstředivé zrychlení. Ve chvíli, kdy s doktorkou visí na laně, by proto neměla působit žádná síla. Doktorce by stačilo lehce potáhnout, aby ho dostala k sobě. Stejně tak, když se odpoutává, není důvod, aby se vzdaloval.

Gravitace

Gravitace (2013)

Komunikační satelity mají podstatně větší výšku orbitu, než na jaké se snímek odehrává.

Gravitace

Gravitace (2013)

Drtivá většina satelitů obíhá od západu k východu. FIlmová smršť vesmírného odpadu má opačný směr.

Apollo 13

Apollo 13 (1995)

Odpad se z lodi nevypouštěl, obzvláště ne během letu k Měsíci, kdy by mohlo dojít k významnější navigační chybě.

Apollo 13

Apollo 13 (1995)

Při "vesmírné show" posádky spojař poznamenává, že on poletí s "devatenáctkou". V době letu Apolla 13 však už bylo jasné, že Apollo 18 a 19 budou zrušeny.

Železná srdce

Železná srdce (2014)

V souboji s Tigerem, kdy se Fury dostává za jeho záda, je v optice vidět hlaveň Tigeru natočená na bok tanku, hned v dalším záběru však směřuje téměř plně vzad.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Vetřelcovy blanité "rty" byly vyrobeny z kondomů. Na kostým vetřelce byla použita i plastelína či součástky z motorů pro Rolls Royce. Nohy vetřelce byly odlity podle 210 cm vysokého černocha Bolaje Badeja kvůli docílení efektu výšky a jisté hubenosti. Pro zpracování vetřelcovy hlavy tvůrcům posloužila skutečná lidská lebka.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Interiéry USCSS Nostromo byly vyrobeny z trupů vyřazených letadel, ze starých přístrojů a součástek posbíraných po šrotištích. Nejednalo se o jednotlivé segmenty, ale celek. I štáb byl nucen procházet chodbami na místa natáčení.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Válečné kresby na hrdinech v závěru filmu byly malovány barvami na bázi soli. Tudíž "svědily jako blázen".

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Při natáčení scény s ukřižováním skutečně kroužili nad hlavami štábu supi. Jeden z nich tehdy na místě zemřel a na plátně tak vidíme Conana (Arnold Schwarzenegger), jak kouše do krku skutečné zdechliny. Proto také byli stále nablízku zdravotníci s připraveným kloktadlem.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Sandahl Bergman (Valeria) během natáčení téměř přišla o ukazovák –⁠ při natáčení jedné z bojových scén, když kaskadérovi sjel meč po tom jejím.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

James Earl Jones (Thulsa Soudce) vzpomínal, že mu kontakt s hady nedělal problémy, protože prošel vojenským výcvikem, jehož součástí byl trénink přežití, během kterého byli vojáci nuceni strávit den a noc s hadem ve své uniformě. Na závěr jej pak museli sníst.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Kolo bolesti z úvodu filmu bylo tak dobře vyvážené, že nedalo příliš námahy jej rozpohybovat. Členové štábu tak museli tlačit proti Arnoldovi (Conan), aby se docílilo zdání tvrdé dřiny.

Skyfall

Skyfall (2012)

Při rvačce Bonda (Daniel Craig) s nájemným zabijákem padne z pušky hned několik výstřelů. Do pušky byl však vložen klikový uzávěr, a tak by měla být před každým výstřelem znovu nabita.

Skyfall

Skyfall (2012)

V úvodní honičce, kdy Bond (Daniel Craig) najíždí motorkou do hrazení mostu, se motorka odráží zpět, avšak v dalším záběru letí přes hrazení spolu s Bondem.

Honba za lesním mužem

Honba za lesním mužem (2006)

Ve scéně, kdy Gavin (Jeremy Sumpter) přichází domů, venku svítí slunce. Po příchodu do kuchyně je však venku déšť.

Bunkr smrti

Bunkr smrti (2008)

Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením.

Reklama