Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Black Books

Black Books (2000)

Vynikající britcom, srovnatelný i s nesmrtelným ČERVENÝM TRPASLÍKEM. Zaujali mě všechny díly od prvního až k poslednímu. Velmi povedený kousek ! (95%)

Dr. House

Dr. House (2004)

Brit předstírající americký akcent. Výborně hrající komik Hugh Laurie a jemu podlézající tým. Jeden z nejoblíbenějších seriálů, který si mě získal neotřelým černým humorem, arogancí hlavní postavy a kvalitními hereckými výkony. (90%)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nesmrtelná klasika, tento seriál si mě získal během prvních pár minut. Skvělé hlášky, skvělé postavy, prostě skvělý seriál. Nenahraditelný humor, kterému se může jen těžko vyrovnat některý z Amerických seriálů. (95%)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Seriál, který pozvolna přešel od "rádoby realistického" až k "fantasy" počinu. Kvalitní výkony, dobře zamotaný děj, trošku akce i humoru a hodně záhad. Jediným problém je možná až zbytečné motání a nepřehlednost děje. (90%)

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Vynikající britcom, jeden z mála přibližujících se nesmrtelnému Červenému Trpaslíkovi. Humor z prostředí počítačů a výborně hrající hlavní postavy Vás upoutají a nepustí. (90%)

Malá Velká Británie

Malá Velká Británie (2003)

Pokud snesete pravidélné dávky nevkusného a satirického humoru bez příběhu, tak se určitě pobavíte ! Seriál, který staví na nechutnostech, zlomyslnostech a vůbec na všech věcech, kterým by jste se v běžném životě nesmáli. LITTLE BRITAIN dokáže pobavit a je kvalitní alternativou k "americkému mainstreamu situačních komedií" (Friends, How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Scrubs) a k jiným britským počinům (IT Crowd, Black Books, Red Dwarf). Seriál do této elitní rodiny určitě patří. Po shlédnutí valné části dílů musím říct, že seriál svým novátorským přístupem pro mě způsobil příjemné oživení "klasických" sitcomových vod. Příjemný zákusek pro milovníky sitcomů a především britcomů, pro ostatní exhibice trapnosti a nechutnosti. (90%)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Skvělý seriál, který se svojí kvalitou přibližuje až k How I Meet Your Mother. Viděl jsem zatím všech natočených 8. sériií můžu říct, že seriál nemá klesající tendenci. Je pravda, že po delší době se začne zdát, že už nemá co nového nabídnout a v tom přijde nějaké překvapení, které zachrání celou sezónu. Výhodou seriálu je, že ačkoliv se jedná o čirou komedii snaží se nám poskytnout i podměty k zamyšlení a to nenásilným způsobem (narozdíl od jiných seriálů z nemocničního prostředí) a místy musí diváci zvážnit aby mohli vyprsknout v další smích. Největším pozitivem jsou výborně napsané postavy, které se skvělě doplňují a pokud děj sklouzává do nudného klišé jsou tyto postavy sami o sobě schopny držet prapor kvality hodně vysoko. Scrubs má asi nejblíž k How I Meet Your Mother (samozřejmě je ale starší!) a jedna z hlavních postav - Dr. Cox se až nápaditě podobá Dr. Housovi (nebo spíš Doktor House se podobá Coxovi). V sekci sitcůmů z americké produkce jej poraží snad jen HIMYM a rovnat se může i s takovými velikány jakou jsou FRIENDS, CALIFORNICATION či BIG BANG THEORY. (90%)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nejlepší situační komedie ! Vše dokonale propracované, všechny postavy výborně napsané. Na tomto seriálu nelze najít snad jedinou vadu, tudíž jakýkoliv delší komentář je zbytečný. Po téměř všech dílech 6. řady hýbu malinko dolů procentuálním hodnocením, protože autoři vkládají do seriálu až moc kaše okolo a v této řade jsou zapamatovatelné snad jen čtyři díly. Protože myslím, že už HIMYM pomalu dochází dech a sklouzává někam na úroveň Přátel, což je samozřejmě stále dobré, nikoliv však dokonalé. (93%)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Nemůžu jinak, moje dětská modla, skvělá sci-fi pohádka. (90%)