Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (241)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Výborní herci, cool akce, ale zbytečně moc digitálních akčních scén. Škoda, film byl jinak nadupanej od začátku až do konce.

plakát

Geometria (1987) 

Hororová kusovka ještě mladého Guillerma del Tora, ve které nechybí ironie, atmosféra a hlavně vtipná pointa. I když jsem ke konci tušil, kam to spěje, stejně jsem se slušně zasmál :-)

plakát

Východní přísliby (2007) 

Velmi slušné drama se skvělými hereckými výkony pánů Mortensena, Cassela a Stahla. Naomi Wats zde ve své roli spíše sekunduje, ale i tak tvoří dobrý kontrast ke chladnokrevnému mafiánskému prostředí. Komorní vyznění příběhu pak dává možnost zaměřit se na jednotlivé postavy, jejichž rozporuplnost dává filmu dramatický rozměr. K maximálnímu hodnocení mi ještě něco chybí, přesto jsem byl moc spokojen.

plakát

Prvotní strach (1996) 

Velmi kvalitní thriller s dobrými herci. Richard Gere se mi v roli samolibého frajírka docela líbil, a to ho moc nemusím. Laura Linney je celkem zajímavým typem herečky, která se mi vzhledově moc nelíbí, ale ve své roli byla naprosto přesvědčivá. Všechny ale válcuje Edward Norton, který si krade film pro sebe. Zasloužená nominace na oskara!

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Tom Hanks, Meg Ryan a romantická komedie, tohle spojení opravdu funguje. A co na tom, že je děj trošku přitažený za vlasy. Hlavně že ani jedno oko nezůstalo suché :-)

plakát

Černá kniha (2006) 

Maximální spokojenost. Takhle emotivní, napínavé a skvěle zpracované válečné drama jsem už dlouho neviděl. Je tam všechno, co má správný film mít: napětí, akce, erotika - prostě bomba. Víc takovýchto filmových zážitků by neškodilo.

plakát

Bastardi (2010) 

Nechtěně komické, špatně zahrané, nelogicky vystavěné, místy trapné; to vše vystihuje tento nepovedený film. Jediné, co vyznívá dost reálně, jsou hlášky mladých herců. Pracoval jsem ve školství a dokonce tři roky v pasťáku jako vychovatel, ale až do těchto intencí žádná situace nikdy nezajde. Tady dostává realita hodně na frak. Chápu snahu Tomáška Magnuska, který vystudoval speciální pedagogiku, o drama ze současného prostředí se záběrem na problematiku, která naší společnost hodně trápí, ale tohle je prostě překombinované. Určitě stačilo napsat drama na téma znásilnění, viny, svědomí a trestu. Ale tento film nefunguje ani jako thriller, i když na tom určitou vinu má i režie. A prý nás čekají i Bastardi II, tak to teda nevím. Kdyby se ale vyměnil režisér a scénárista by zapracoval na reálnějším příběhu, tak možná ...

plakát

Můj nepřítel (1985) 

Jako pohádka to funguje dobře, ale jako sci-fi je to trošku naivní a papundeklové. Samozřejmě se na filmu podpepsal zub času, ale přesto se jedná o celkem milý, i když průměrný, počin. Peterson ale Nekonečným příběhem, který má podobnou vizuální stránku, nasadil laťku hodně vysoko.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Škoda. Po naprosto bombastickém filmu 96 hodin jsem čekal od Morela něco lepšího, než bezduchou akční slátaninu se spoustou nelogičností a klišé. Neříkám, že jsem se s hláškujícím Travoltou nebavil, ale stejně jsem mu nějak všechno nevěřil. Charizmatický Meyers předvedl neuvěřitelně slabý výkon, ale on asi neměl stejně co hrát. Scénář je děravý a místy jsem přemýšlel, proč se všichni chovají tak nelogicky. Těšil jsem se na super jízdu, ale dostal jsem jen průměrný film. Možná někdy příště :-(

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Zkoušel jsem zkouknout asi 2 x 5 minut prvního dílu a byl jsem opravdu znechucen. Nepříjemná hudba, nesympatické postavy, strašný dabing, rozklepaná kamera, prostě telenovela jak vyšitá. Jakýkoli rozdíl mezi touto a ostatními telenovelami jsem nezaregistroval. Přesto si netroufnu po zhlédnutých 10 minutách hodnotit. Jenom doufám, že se na to nebude chtít koukat manželka, ale zatím to vypadá dobře, odvařená z toho taky není :-)