Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (625)

plakát

Hříšní lidé města pražského (1968) (seriál) 

Ono to dílo už má svá léta. Ani herecké mistrovství české herecké elity nezachrání fakt, že rada Vacátko dost často z ničeho poskládá případ a bez důkazu získá přiznání. Navíc scénická hudba je mi v některých případech dost protivná.

plakát

Národní třída (2019) 

Docela realistické a dobře koukatelné drama, které kazí scénaristická akrobacie v závěru.

plakát

Koruna - Série 1 (2016) (série) 

Dechberoucí výprava tohoto velmi kvalitního počinu mě nadchla. Ještě více mě nadchla naprosto okouzlující Claire Foy. Vyběr herců mi připadá opravdu úžasný. Bohužel ale nemám už žádný důvod si pustit další série. Nejvíce mě zaujala epizoda, kde princezna Margaret zastupuje královnu.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Ano, socialismus je tu hlavně pro lidi. Proto budeme ignorovat bezpečnost práce a nutit lidi, kteří jsou naštěstí dost hloupí, aby pracovali v naprosto nevyhovujících podmínkách, plnit plán. Ten plán navíc ještě iniciativně překročíme. Bohužel toto myšlení není zapadlé prachem hluboko v minulosti. To jsou myšlenky, které ve mně Dukla 61 zanechala. Film dává do určité míry i odpověď na otázku proč jsou všichni Ostraváci debilové a trošku komicky působí někteří herci, kterým ten hantec z huby opravdu nejde.

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Za poslední dobu jsem viděl několik českých komedií posledních let a tohle je jedna z těch lepších. Scénář má sice hlavu a patu. Bohužel je to všechno tak jednoduché až primitivní jako rozuzlení fámy o Vetchého vazbě, případně jeho motivace o sledování rodiny, díky které se od úvodu jeho postava profiluje jako obecní blb se sklonem k voyerismu. Nutno dodat, že Vetchý, Langmajer a Táborský ve filmu předvádí vyšší kvalitu českého herectví.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) 

Ano, přesně takhle to funguje. Rozvedení rodiče mají korektní až přátelský vztah, ale jeden neví o druhém, že si našel partnerku. Dozví o ní tak, že muž požádá bývalou ženu o upečení dortu na svatbu s novou partnerkou. Nová partnerka pak muže raději opustí, protože osmiletý kluk jí řekne, že kvůli ní nemohou být jeho rodiče spolu. Po rozchodu partnerka zjistí, že je těhotná a vše vrcholí dortovou bitvou, kde všichni byli zasaženi omylem, protože z přivřených očích a zatnutých zubů v každém záběrů je evidentní, že zásah nečekali. Nakonec se partnerka přizná, že je těhotná s mužem, jenž se správně zachová a požádá ji o ruku. Pak přichází svatba, kde si matka ženy bere bývalého přítele partnerky. Na svatbě partnerka požádá bývalou svého nastávajícího, jestli ji nepůjde za svědka. Nejsem génius, ale poznám, že je to shit. Jediné co je dobré je zjištění, že funguje fiktivní charitativní organizace Zubaři bez bavoráku. Ano, jedná se parafrázi vtipu Charlieho Harpera Právníci bez jachet, ale je to lepší než jakýkoliv jiný vtip v této komedii. A rozhodně má i lepší timing. A proč na to koukám? Protože, když mám pocit, že Párty hárd je lepší než většina českých komedií, bylo by dobré jich i pár vidět

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Skvělý příběh, skvělý Bale, skvělý film.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Geniální. Rick Sanchez dává skutečný obraz vědci, který je ve filmografii růžově zobrazován jako milý a přátelský Dr. Emmet Brown. Takový obraz je zcela mylný a z postavy Ricka sálá zanedbaná hygiena, slabá sociální inteligence a náklonnost k návykovým látkám. To vše je servírováno v seriálu, který neskutečně baví, hláškuje a sám se rozvíjí.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Když někdo natočí film, který prezentuje jako vulgární shit ( Party hárd ) a je to vlastně vulgární shit, tak mi to vadí míň než když vemete hereckou elitu, kterou znásilníte vlastním do očí bijícím patosem, kde se místo komunikace mezi lidma doporučuje lhaní, podvádění a manipulace. Nejhorší na tom je, že se pak divákovi někdo snaží vnutit, že tyhle nefunkční stereotypy jsou v pořádku a divák má těm postavám ještě fandit.

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Táňa Pauhofová je tak úžasná, že po porodu při návštěvě své matky je ve svém pokoji nalíčená a načesaná jakoby za pár minut měl přijít pohledný, citlivý a chápající lékař. Ten by mohl vysvětlit vegetariánskému gayi Leovi, že při snížené imunitě by bylo vhodné občas kus masa sníst a rozhodně nekouřit. Film je přehlídkou nesmyslných epizod a rozhodnutí nelogických postav.