Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (337)

plakát

Valmont (1989) 

Jelikož nejsem ovlivněna konkurenčními Nebezpečnými známostmi, nemůžu jinak než dát plný počet. Co se týče kostýmů jde jistě o nádhernou podívanou, možná Firthovo podání chlípnosti není viditelné, za to, věřím, že jeho skryté touhy měly tím větší úspěch u milých dam.

plakát

Nebezpečná krása (1998) 

Nádhera, tak příjemně už jsem dlouho netrávila svůj čas.....Tak úžasná atmosféra, krásní herci, ta veselost, hravost, žádný stres nic....tak se zdá jakákoli skořápka, ale až praskne vyvalí se na povrch skutečnost. Tak jako to řekla Veronika, i když se nezdá tak malá je to přeci jen klec. A tak je přesně ukázán život Kurtizány v jednom z nejromantičtějších měst na světě, ale všude a tedy i tam se objeví krutost těch rádoby věřících, kteří "prý" chcou "spasit" lidské duše .... no jak to dopadne? Není lépe to zjistit, než to shlédnout a určitě nepromarníte.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Naprosto bez servítků je nám zde předkládána nejvyšší zrůdnost, které je lidská povaha schopna. V první polovině chce postavit ke zdi a zastřelit Němce a nakonec zjistíte, že byste nejraději to samé udělali Čechům. A to je na tom právě to smutné, pořád se škatulkuje, bílý, černý, růžový, zelený, intelektuál, dělník, asiat, evropan, křesťan, žid....a přitom je to jednoduché, když je člověk hovado - může to být třeba i papež, či americký prezident.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Výborný, výborný, výborný. Krapet škodolibě jsem si sehnala tento snímek a čekala jak hrozně mě opět zklame, jak se mi velice často stává, když se nechám napřed unést knižní předlohou. Ale příjemným překvapením byl pro mne fakt, že mi bylo dopřáno luxusní smrště jak hereckých výkonů, tak i výborně prezentovaného příběhu. Žádné vyžívání v krvavých scénách - a vidíte ono to fungovalo naprosto skvěle, snad i lépe, než kdyby tam ty příšernosti ztvárněny byly - no nic proti ničemu, ale myslím, že ke kvalitě přidává i fakt, že tohle dílko rozhodně není americký počin - i když nerada dělám škatulkování, tady jsem se ho nevyhla, jelikož mám poslední dobou pocit, že americké produkce spíše dávají na efekty než na duši příběhu.

plakát

Kajínek (2010) 

Jděte už někam s tím svým ... no jo české takže blbé, nebo když je dobře tak průměr. Herecky výborně ztvárněný snímek o nejznámějším českém vězni byl pro mě naprosto výbornou podívanou. Konstantin Lavroněnko svým charisma mě přikoval ke gauči a já byla navýsost šťastná, že jsem nedala na tyhle komentáře. Komentář MALARKEY - naprostý souhlas.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Ani jsem nevěřila, že když večer usednu k televizi budu se tak úžasně bavit, při klasické romantické komedii. Jenže ono to Gerardovi prostě sekne, o Katherine ani nemluvit a mezi nima to jistkří tak, že je mi až líto, že jsem jen pouhý divák a takové jiskření nezažívám sama. Fungovalo to na mě jako opravdu výborný lék na mizernou náladu, a že jsem ji měla sakra mizernou přistihla jsem se jak se připitoměle šklebím radostí.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

V životě bych nevěřila, že se u novodobého českého filmu budu takhle bavit. Už dlouho se mi nepoštěstilo narazit na českou tvorbu o které bych básnila a schutí si ho pustila víc než jednou. Tahle komedie pro mě však jediným shlédnutím určitě neskončila. Na kolena mě dostala Eliška Balzerová, kterou jsem si do té doby na obrazovce skoro všimla - z kukly se vylíhl motýl - jednoznačně úžasná. Lenka Vlasáková mi začíná připomínat takovou příjemnou milou šedou myšku, ovšem tak jak na mě působí určitě neznamená žádné mínus. Celkově se komedie opravdu zdařila a já všem doporučuji....když už nic tak baron Prášil Macháček Vás určitě pobaví.

plakát

Deset malých černoušků (1965) 

Staré filmy a náměty Agathy mají v sobě tak obrovské kouzlo, že bez mrknutí oka musím dát plný počet. Výborně ztvárněné a Stanley Holloway - úžasný člověk, okouzlil mě už v My fair Lady, a zde jeho nenucený um mě dostal na kolena.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Celý život jsem kultu Gumpa odolávala, nelezlo mi na mozek, jak takový film může získat srdce milióny lidí po celém světě, takže když se mi naskytla příležist shlédnout tento film s díky jsem řekla ne. Pak jsem se rozhodla, usedla a koukla.....a nadechla se až při závěrečných titulcích. Tak nádherný, něžný film jsem nikdy neviděla....a trochu se obávám, že asi jen tak neuvidím. Tom Hanks si vyběhal cestu do mého srdce.......

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Jedním slovem výborný. Těšila jsem se speciélně na Downeyho a dostala jsem přesně to co jsem chtěla. Výborný herecký koncert.