Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (8)

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

Po půl roce čekání, konečně, díky Fresh Film Festu, jsem viděl nový film Edgara Wrighta. Musím říct že perfektní nastudování daného tématu se silně projevilo v mém očekávání tohoto kousku. Ale Wright nezklamal. Scott Pilgrim vs. the World je klenotem, perfektně vybroušeným diamantem s úžasnou grafickou stránkou, pěkným (sice osekaným a upraveným) příběhem, přijemnými herci a neuvěřitelným hudebním pozadím. Nyní bych mohl hodiny popisovat v čem se film liší od komiksu, ale místo toho pochválím Wrighta za to jak krásně spojil příběhy všech 6ti knížek do jedné nepřerušované linky, která se táhne celým filmem. Film je jako rozjetý vlak, na rozdíl od knihy nemá hluchá místa (Scottova práce). Proč se tedy jít na Scotta Pilgrima jít kouknout? Hudba, zpracování, herci, videohry a souboje jako z nich vystřižené.

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Na tenhle film sem se těšil (jako obvykle) ještě dávno předtim než se o něm začalo mluvit. Jenom to že tam bude Zooey Deschanel a Joseph Gordon-Levitt byla známka že to bude stát za to. A taky že jo. Oba dokázali dát filmu neuvěřitelnou energii a dokázali že nezávislí herci umějí hrát často líp než půlka Hollywoodu. Celej film nese skvělej náboj a spolu s hudbou a kamerou (speciálně ta split-screen scéna reality/expectations) dávají filmu na příjemnosti a skutečnosti. Hudba je jeden z nejlepších efektů co může režisér použít a u nezávislejch filmů to platí dvojnásob. Jsem velice rád že se Webbovi povedlo. Jen tak dál.

Procitnutí v Garden State

Procitnutí v Garden State (2004)

Hodně zajímavej příběh, sympatičtí herci, skvělej soundtrack. Na režijní/scénaristickej debut hodně dobrý. Braff kterýho všichni asi znají ze sitcomu Scrubs ukazuje že má nápady a dokáže je použít. Nějaký odkazy na Absolventa (1967) tam jsou, hlavně na začátku, ale pak se film rozjíždí, nabírá tempo a drží ho až do úplnýho konce. Zase je tu pár hluchejch míst, a happy-end, se mi osobně moc nelíbí, ale celkově skvělej film.

Juno

Juno (2007)

Americká nezávislá romantická komedie o strastech dospívající mládeže. Naprosto naruby. Se skvělym příběhem. Úžasnejma hercema a herečkama. A se (sprostý slovo) dobrou hudbou. Jo, a točil to Jason Reitman. Juno sem si zamiloval po 10 minutách. Diablo Cody napsala scénář přesně pro Ellen Page, výsledkem čehož je jedna z nejvtipnějších puberťaček v historii filmu. Jo, a Cody za ten scénář vlastně dostala i Oscara. TAK je to dobrý. Jinak nominace Page a Reitmana mě taky nepřekvapuje (+ samozřejmě "Nejlepší snímek roku"). To že nevyhráli jo, ale nominace ne. Co dál? Michael Cera zase hraje puberťáka s tim svym přiblblym výrazem. Ehm. . .. .. druhá nejlepší věc na filmu? Hned po "That ain't no Etch-A-Sketch. This is one doodle that can't be un-did, Homeskillet.". Cera pořád bere kritiku zleva zprava za to jak vyystupuje ve filmech. Podle mě by bez toho jeho čehosi by nebyl .. . . ..nevadí. Je to zkrátka super film, se skvělou muzikou a sympatickejma hercema. Podle mě skvěle strávená hodina a půl života. (+ dalších šest až se na to budete koukat znova a znova)