Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Obrovské překvapení! Skvěle natočené, skvěle sepsané, skvělé zahrané. Doopravdy, jestli dát nějakému seriálu na jaře šanci, je to jedině tento.

plakát

Birdman (2014) 

Výborná forma jednoho nekončícího záběru. Postavy vtáhnout do děje svou rozličností, roztroušeností a ignorancí, kdy si každý hraje jen sám na sebe.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Aj aj. Omáčka natažená na 2h, kde se 40 minut řežou digitální postavy a zbytek času se tlačí na emoce, které se ale nedostavují ...

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Méně vtahující a emoční oproti předešlému dílu. Scénáristům se nedaří rozvrstvit charaktery a historii postav a opic, takže je dost těžké cítit nějaké emocí, když umírají nebo jim jde o život. Tam kde jednička byla komorní drama, dvojka se snaží o akční thriller.... Motion capture skvělý!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Ten film je nehorázně hloupý a jde hlavně o tom, jak si prostoduchá Katniss řeší své malé emoční útrapy na pomezí skvétající revoluce. Scénaristicky velice slabý odvar předešlých dílů ...

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Pro mě jednoznačně nejlepší Marvel! Snad poprvé to hned od počátku tahá za emoce a dokýže to vytáhnout i nějakou tu slzu. Je to vtipné a plné ústních přestřelek mezi charaktery, které jsou skvěle napsané a zahrané. Je to rodinná podívaná s nádechem obrovského dobrodružství.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

V jádru zajímavá westernová podívána avěak ubita dlouhou stopáži a hrdinou idiotem. Přerod Lone rangera trvá moc dlouho, stejně tak scény jsou sestříhany a natahovány k nevydržnění. Oddalují se pointy, nebuduje se napětí a jen svorně se čeká na poslední akční scénu. Vlastně čím víc nad tím přemyšlím, tím víc mi dochází jak je Lone Ranger smystný příklad filmy, který se minul dobou.

plakát

Godzilla (2014) 

Godzilla důstojně předvedla, jak lze natočit blockbuster, který bortí očekávání a přitom zanechává dochuť dobře odvedené práce. Akční nářez nikdo nesliboval, proto pláč nad několikrát naukázanou akcí je spíše vtipný než podložený. S pohledu lidského dramatu, kde Godzilla hraje druhé housle, ja právě akce fantastický servírována a stejně tak strach nevědomí, je přenášen na nás, diváky. Akční rachot nastává, až jak je k němu důvod (dramatická linka) a doopravdy stojí za to. Nejsem znalec žádné předešle Godzilly, ale častý hate okolo akce nechápu. U Transformerů se nadává na popcorn akci, které nemá děj. Ale když vám někdo dá postupně budované napětí a vykreslování lidských hrdinů, ozývají se výkřiky nad chybějící popcorn akcí (která tam přitom je a to velice netradičně podána).

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Jediné, ale obrovké pozitivum, proč vidět tuhle scénaristickou břečku jsou akční scény a Elektro. Celá jeho linie, i když občas trapně vtipná naprosot zapadá do konceptu komiksového záporáka. Jeho origin story mohlo být věnováno více času, hlavně totální mentální přeměně k nenávisti spider-man. Webb si taky skvěle hraje s kamerou při všech akčních scénách, kterou jsou dost přehledná a díky obrovskému budgetu i epické. Stejně tak hudba je výtečna a přináší hodně nových a zajímavých elementů. A teď to horší. Film o Spider-manovi, kde nejhorší postava je Peter Parker? Nesnesitelný fracek, ufňukánek, který se lopotí od jednoho trapasu k druhému? Jako vážně? Dialogy šustí papírem co to jen jde, vztahová linie je předpotopní a vtipy nejsou vtipné, jen trapné.

plakát

Pompeje (2014) 

Paul W.S. Anderson si natočil vlastního Gladiátora a aby toho nebylo málo, přisipali mu tam scénaristi i něco z Titanicu. Ale teď vážně. Scénář je naprostá fraška, dialogy šustí papírem a motivace hlavních postav je jak z jiného světa. Režie je za to fantastická! Hlavně aranžmá akčních scén a výsledný výbuch sopky a zkáza Pompeii je skvěle natočená. Anderson se rochní v destrukci a nikoho nešetří. Film si jde užít, jen to chce prvních 40 minut nevnímat.