Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (132)

plakát

See (2019) (seriál) 

Shlédnuty všechny tři sezóny a za mě tedy dost paráda. První sezóna je pomalejší, ale celkem atmosférická. Od druhý je to ale jízda, otěže převzal tvůrce Banshee a je to strašně znát. Dravější tempo, kulervoucí akce, politikaření, brutalita. Bautista výbornej antagonista a Momoa Ultimátní Slepej Katanořeznickej Hobo Samuraj. Jeho nejlepší role od Ronona Dexe. K tomu skvělej vizuál a solidní worldbuilding. Samozřejmě je ale potřeba přistoupit na pravidla hry a akceptovat určitou básnickou licenci. Jako například že si ti slepí za těch 600 let od pandemie dokázali tak vybudovat ostatní smysly, že dokáží bojovat jako organizovaná armáda a nepozabíjet se přitom navzájem, a tak podobně.

plakát

Florida Man (2023) (seriál) 

Dost mi to sedlo. Ex-polda ex-gambler je poslán na Floridu najít holku svýho kriminálního šéfa, do toho se připlete zbytek povedený rodinky, španělský zlato, jeden pistolema posedlej agent Coulson...hijinks ensue. Pohodová, odlehčená atmosféra, humor, trošku akce, pár nečekaně silnejch vážnějších momentů. První díl byl asi nejslabší, ale taky ne špatnej. Cast a jejich chemie supr. Díly utíkaj rychle a nic není natahovaný. Žádná moderní agitka a snaha vychovávat diváka. Prostě příjemná věc.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Teď jsem přišel z kina - Matrix Resurrections. A za mě...super! Výhrady by se našly, není to tak luxusně natočený jako trilogie, akce je skutečně bohužel slabší a bez pár věcí bych se obešel, ale ten metaúvod mě hodně bavil, Neo i Trinity na to furt maj a charisma jede, emoce fungovaly, nová kapitánka sympatická a...nejvíc mě na tom prostě potěšilo to, že to narozdíl od Terminator:DF nebo SW:Sequels nebo Alien: Prometeus nebo Witcherflix nepošlapává původní trilogii a i přes ten sebekritizující metarozměr to vlastně docela citlivě navazuje. Nemám problém to považovat za kánon. A je to tedy místy dost vtipný, in a good way. Šel jsem do toho s tím, že raději čekám sračku (ten Terminátor mě fakt vyškolil), ale Wachowská mi nadělila docela příjemnej dárek k vánocům.

plakát

Love, Death & Robots - Zakázané ovoce (2021) (epizoda) 

Perfektní atmosféra a dokonalej vizuál v kombinaci se sice neoriginálním, ale řemeslně bezchybně vystavěným příběhem, co by si zasloužil širší rozpracování. A btw, českej dabing je tu ještě lepší než originál, a to mám Nolana Northa dost v oblibě.

plakát

Mythic Quest (2020) (seriál) 

Super věc. Skvěle vybraní herci a fungující chemie, vybroušené dialogové přestřelky. Samozřejmě 100% nerealistické z hlediska procesu herního vývoje - není to dokument, podobně jako Kancl není dokument o práci v kanceláři. I pokud vám první díl nesedne, tak zkuste ten stand-alone pátý a pak budete mít chuť i na zbytek. Australský přízvuk Poppy nemá chybu, F. Murray Abraham jako spisovatel staré školy jakbysmet. Také bylo příjemné vidět zas po letech Abeda z Community. A jako bonus občasné prostřihy z české klasiky Kingdom Come: Deliverance.

plakát

Preacher (2016) (seriál) 

Co má společného breakdancující Ježíš, v sámošce prodávající Hitler jmenující se toho času David Hilter, ultrabadass kovboj Svatej Zabijáků (Terminátor hadr), explodující Tom Cruise, Bůh jezdící na harlejce klátící kurvy v čoklím gimp outfitu, 120 let starej Irskej upír sjíždějící všechno od lepidla po fire retardant a kazatel co chce Bohovi nakopat prdel a nosí v sobě děcko démonky a archanděla? Všichni se sejdou v tomhle kreativním atmosférickém nářezu. A to jsem ještě nezmínil jednu z nejlibověji napsaných a zahraných postav vůbec, Herr Klause Starra. Preacher je černým humorem naplněná vanička s jódem do který jsem po struhadle jezdil s ohromnou radostí.

plakát

Polar (2019) 

Famózní novej zářez žánru "Neesonovka", zde s ultracharismatickým Madsem Mikkelsenem, kterého jsem přesně v této roli chtěl dlouho vidět. A Akerlund si naštěstí uvědomil s čím pracuje, takže všechny Madsovy (a nejen jeho..) propriety využívá na 100%. Super hudba, atmosféra, tempo a scénář bez cringe a facepalmů. Prostě stylová žánrovka a chci druhej díl, Bi-Polar.

plakát

Smrtonosná zbraň (2016) (seriál) 

Z trailerů to vypadalo tragicky, navíc samotný nápad remakovat legendární Lethal Weapon byl prostě herezí. No a nakonec jsem tomu dal šanci (v podstatě náhodou, protože jsem se někde dočetl o neshodách mezi herci na place a zajímal mě výsledek) a ono je to naprosto skvělý..Riggs vládne, ale Wayans jako Murtaugh schopně přihrává a chemie mezi nimi je perfektní stejně jako v původních filmech mezi Gibsonem a Gloverem. Je to oddechový, nebere se to vážně, ale je to zatraceně vtipný a akce taky není marná. Je paradox, že dva herci co se nemůžou v reálu vystát, před kamerou podávaj perfektní výkon..jen škoda, že ta animosita došla do stádia kdy seriál nakonec zazdila po dvou sezónách.