Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nolan stvořil něco, co se bude už jen těžko překonávat. Batman, to byla a teď i díky režisérovy, bude modla mnoha lidí po celém světě. Musím říct, že první čtyry filmy s netopýřím mužem sem neviděl, protože mě to nijak nelákalo. Vše se změnilo filmem Batman začíná. Vzniklo něco nového a perfketního. Temný Rytíř ale i to trumfnul a to o dost. Film s naprosto geniální hudbou, která skvěle podkresluje snad každou scénu. Triky, efekty vše dokonalé. Soundtrack se dá považovat za jeden z nejlepších vůbec, protože ta hudba, to je naprosto nepopsatelné. Při posledních 10 minutách sem měl brutální husí kůži, všechno do sebe krásně zapadlo. Co k hercům, Bale je borec o tom žádná. FIlm, kterému 5* prostě nestačí. Těším se na další pokračování s netopýřím mužem.

Matrix

Matrix (1999)

Naprosto průlomový, kultovní a geniální snímek, o kterém stojí za to vést hodinové diskuze. Love it.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Je možné vidět jeden film 3 krát do půl roku? Ano když se jedná o tak krásný kousek, není se čemu divit. Hudba je prostě the best. Prostě slzičky k tomu patří. Film do pohody i nepohody.

Zastav a nepřežiješ

Zastav a nepřežiješ (2006)

Tímto filmem se Jason Statham pasoval do pozice krále akčních fimů. Je opravdu těžké napsat něco o tomhle filmu, aby to bylo alepsoň trochu originální. Ten film má všechno, koule, natřískanou rockovou hudbu, a další koule. Tady není co dodat. Debut pánů Neveldina a Taylora vyšel na jedničku.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Dokonalý Trik, patří mezi skvost světové kinematografie. Je ještě dost mladý, ale věřím, že v budoucnu bude daleko víc doceněn. Nolan je režísér nad režíséry. Natočil sice jen pár snímku, ale co si budeme nalhávat, všechny jsou dokonalé. Tenhle film, má své kouzlo, dokáže vás totiž vtáhnout do tohoto souboje dvou brilantních kouzelníků. Dokážete cítit chtíč a touhy obou protagonistů. Po prvním shlédnutí jsem prostě v noci nemohl usnout. Měl jsem plnou hlavu Dokonalého Triku a chtěl vrátit čas, abych se na to mohl podívat ještě jednou poprvé. Vskutku geniálně natočeny film, na který se budu rád dívat znova a znova. Tleskám ti Nolane, tleskám.

Interstellar

Interstellar (2014)

Co se mi vlastně tak líbí na Nolanovi? Asi prostě to, že každou svou filmovou vizi dokáže dokončit (dovyprávět) do konce. A taky, že můžu zažít ten pocit, kdy jdu z kina zadumaný a přemýšlím, co za další kinematografický skvost, jsem viděl. Opravdu si nepamatuju, kdy naposledy jsem byl tak na jehlách, tak roztěkaný, z toho, co se bude dít dál. Ten pocit nepřišel na konci, ale uprostřed, kdy člověk (možná prostě jen prostý jako já), nevěděl, kam ho tahle expedice zavede. Taky dost oceňuju, že emotivně to bylo perfektně na hraně, žádné tlačení na pilu, ale přirozené chování. Audiovizuál tak nějak nemá smysl řešit. Byl zas a znova dokonalý. Takže ve výsledku osobně asi nejlepší sci-fi minimálně desetiletí. Pokud mě nenapadne jiný film, přepíšu to na nej sci-fi vůbec. Tečka. P.S. Po druhém shlédnutí je to tedy jasně nejlepší vědecko-fantastický film, jaký jsem viděl. Všechno krásně došlo, kecy o náhodě a podobných kokotinách neberu v potaz, to bych liskal. Z toho bude větší kult než z nějaké odysey. Tutovka. P.P.S. Do kurvy, jak někdo může napsat, že tohle je filmařská banalita? Nechápu prostě.

Počátek

Počátek (2010)

FUCKING UNBELIEVABLE!!! Je to na tomhle filmu vůbec něco špatného? Ano, a to že byl krátký. Mě prostě 2 a půl hodiny nestačily. Chci víc, více Nolana. Inception měla být takovou pykovinkou, kterou si Maestro natočí mezi druhým a třetím Batmanem. No někdy i z takových pykovinek vznikne něco dokonale geniálního. Prodal bych svou duši, jen abych si mohl popovídat s Nolanem o konci. Věřím, že jak to celé bylo, ví jedině on. Hudba byla kouzelná, TIME nakonec jeden z nejvypjatějších soundtrack songů. Prostě tohle se musí vídět X-krát.

Rivalové

Rivalové (2013)

Chlapácky film, u kterého sem brečel jak doga. Fakt jsem asi neviděl a nezažil emotivnější film. Nevím možná to je Novým rokem, ale tohle mě odrovnalo. Spíš to bude géniusem Zimmerem. To on zase přišel s něčím nezapomenutelným. Lauda byl fakt dokonalý. Respekt Bruhlovi a snad teda Oskara. Čekal jsem pouhý formulový film, dostal sem něco co si dám do topky a rád si tuto jízdu kdykoliv zopakuji. Epic.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Naprosto totální, kulervoucí, pravdivý a neuvěřitelně syrový pohled na válku. Tady si nikdo na nic nehraje a autentičnost je opravdu unikátní. Nadupaný film až ke stropu. Soundtrack je prostě a jednoduše skvostný. Pro mě nejlepší film o válce a právem si našel své místo v mé topce.

96 hodin

96 hodin (2008)

Zmrtvýchvstání akčních filmů, aneb Neesonův kariérní restart. Liam je borec, co kosí nepřítele svýma pěstma, zbraněma, kam se na něj hrabe Steven Seagal. Od Takenu sem tehdy moc nečekal, ale nakonec se z toho vyklubal parádní film s brutálně skvělou akcí. A to originální mučení. Lahůdka. Hodně boží movie. Jen taková malá věc. Zdá se mi, že je to trochu zpráva pro Amíky, moc do Evropy nejezděte, máme tu Hostely a Albánce a takové podobně sračky. :-)