Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Utonutí zakázáno (1987) 

Děj se nějak zvláštně zaplétá, chvílemi jsem ztrácel souvislost, ale skvělí Philippe Noiret a Guy Marchand v kombinaci s nádhernou atmosférou letního francouzského pobřeží plného nádherných žen všechno vynahrazují.

plakát

Blues Brothers 2000 (1998) 

Pohodové legrácky, vlídná atmosféra, charismatičtí herci, velice příjemná podívaná.

plakát

Korunní svědek (1959) 

Kde jsou ty doby, kdy se točily takovéhle nádhery. Skoro dvě hodiny napětím nedýcháte a v závěru pointa střídá ještě lepší pointu.

plakát

Hosté mého otce (2010) 

Lehké rozčarování. Všechno se slibně rozbíhá, má spád, naláká diváka na pokračování, ale někde v polovině se to láme, vyprávění ztrácí dech, zpomaluje, vytrácejí se i zajímavé přísliby z point a všechno končí nějak nejasně a téměř bezradně.

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Skoro váhám nad pátou hvězdou. Mimořádně vydařený český film. Reálný socialismus v naprosto věrné podobě, výtečné dialogy, špičkoví herci hrající na horní hranici svých schopností (Josef Dvořák, Krobot, Navrátil, samozřejmě Trojan...). A hlavně při veškeré grotesknosti a nadsázce přesně vystižená atmosféra oněch let, přičemž k tomu nejsou zapotřebí ani silné svaly ani ufňukané bolestínství. Celkově veliké pochutnání.

plakát

The Divide - Zlom (2014) (seriál) 

Není to až tak závratné, jak u amerických seriálů tohoto typu bývá zvykem. Byť jde jen o osm dílů, už v polovině se začíná přežvykovat spousta už jednou hraných motivů a myšlenek. Nápadů je sotva tolik, aby stačily na delší film. Všemu navíc silně podráží nohy krajně nesympatická Marin Ireland, ačkoliv její postava je ve scénáři dozajista napsaná jako pozitivní.

plakát

Musím si dojet pro kocoura (1987) 

Výtečný Mario Adorf a krásná Barbara De Rossi dělají z tohoto filmu nadprůměrnou záležitost. Nebýt těchto dvou pilířů, onen trošku naivní a nadmíru sentimentální příběh by zřejmě neobstál. Takhle je člověku při jeho sledování i přes stálou předvídatelnost dalšího děje dobře po těle.