Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Krev a kosti (2004) 

Docela zajímavý náhled do života korejských emigrantů v Japonsku, o čemž našinec nemá ani ponětí. Vadí a s přibývajícími minutami čím dál více, jak pořád všichni neúměrně a mnohdy nelogicky ječí, rozbíjejí věci a sebe navzájem, zkrátka afekt - co nejsilnější a za každou cenu, až to ke konci otravuje.

plakát

Smutný jezdec (2009) (TV film) 

Jeden z mnoha filmů o koních, závodech a stájích, tak trochu na stejné kopyto. Sem tam chyba ve scénáři, sem tam Terence Hill neví, co má hrát, občas zajímavý bonmot, občas namísto něj i přes snahu spíše trapnost. Ale jsou tam pěkní koně, slušní herci a v žádném okamžiku nehrozí, že by se to mohlo zvrtnout v tragédii, které by člověk litoval.

plakát

Rozkaz (2008) 

Drsný až brutální film z rusko - finské války, ve kterém ta válka skutečně je. Příběh je originální jako vystřižený ze života, neznámí herci dokonalí, sice trošku od počátku tušíte, jak by to mohlo skončit - ale také nemuselo; když skutečně skončí, řeknete si: zaplaťpánbůh.

plakát

Zelený led (1981) 

Tak tyhle filmy už to mají za sebou. Vtípky bez břinku, konec zřejmý po úvodních titulcích, napětí spíš legrační... Kdysi snad. Ještě že Omar Sharich a Anne Archer byli v dobré formě.

plakát

Panenská královna (2005) (TV film) 

Povedené televizní historické drama - jen ta délka.

plakát

Pasiáns (1969) (TV film) 

Už se nad tím dnes tolik dech netají, jako v dobách, kdy v tom člověk žil. Nicméně nápad a herecká sestava z toho dělají mimořádnou záležitost.

plakát

Kdo seje vítr (1960) 

Jeden z vrcholů kinematografie. Bezchybně vystavěný scénář se nadmíru závažným tématem podaným s lehkostí, jaké byli schopni jen největší režisérští mistři, to všechno tažené skvělou hereckou partou v čele se Spencer Tracym a Gene Kellym.

plakát

Pes baskervillský (1983) (TV film) 

V povedené sérii holmesovek jeden z nejpovedenějších kousků.

plakát

Dluh (2010) 

Není to ani tolik o dozvucích druhé světové a fašismu jako o zákonitosti, že pravda se vždycky nějak přes všemožné vrstvy lží proklube napovrch. A čím déle to trvá, tím bývají následky bolestnější a zejména nenapravitelnější. To, co by dříve možná spravilo: "promiňte, omlouvám se", po létech může zbortit spousty let života.

plakát

Malí kriminálníci (1995) (TV film) 

Poctivý film ukazující, že má-li člověk smůlu na rodinné zázemí a něco k tomu dostal do vínku v genech, pak neexistuje žádná síla, zejména ne žádný geniální Bohem políbený vychovatel, kteří by ti pomohli vyhrabat se ze sebezničujícího marasmu. Chvílemi tě budou litovat, chvílemi by tě nejraději zabili, ale na happy and nečekej.