Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neviem či náhodou toto nebol prvý poriadny horor tohto roka, určite by sme už boli so súputnikom v kinosále a smiali sa na bizarnostiach a konečne sa stretli po vyše roku ale to nevadí. Treba vydržať a nič sa neda robiť len pozerať filmy v pohodlí domova. Aj keď v kine by to malo úplne iný efekt. Ničím zaujimavy nábožensky horor ktorý mal minimum lakaciek ale ako mnohí poznamenali po lockdown hauntingu toto pôsobilo ako taký veľkofilm. 3* ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

celkem povedené, konečně taky čarodejnice co se nebojí jít do nějake akce sama, osobně bych se nebál zatahnout ducha unholy Mari ještě o par set let zpět do historie a nějak zapojit do děje templáře, tohle je přesně práce pro ně. Bylo by i fajn kdyby více mluvila sama čarodějka, nějake kletby v latině atp. Ale ani s timhle pasivnějším přistupem to nebylo nijak zlé. JDM je ale už asi navždy zaškatulkovan do role Negana, protože snad každá postava kterou ten člověk hraje má tuhle totožnou povahu. Odebiram star za tu zkriplenou znakovku, co se to s tim hollywoodem zase děje, jsou hluchoněmý nový černý nebo co už? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Unholy mne velmi příjemně překvapilo. Začíná to Maskou démona (1960) a pak se příběh přehoupne do současnosti. Dobro a zlo, Bůh a Ďábel, pohanství a křesťanství. Alice je přesvědčená, že skrze ni mluví a koná zázraky Panna Marie, jenže opak je pravdou. Temná bytost, co bývala Mary Elnorovou, touží žít, k čemuž potřebuje lidské duše. Spoustu duší. Žádné lekačky, žádná vědra krve. Více mysteriózní snímek než horor. Film o základních filozofických otázkách zřejmě běžného tuzemského diváka nezaujme. Děs a strašení jsou zde upozaděny, důležitější jsou osudy postav. Já byl spokojen, doporučil bych ale spíše menšinovému divákovi. Velmi dobrá kamera a solidní hudba od zavedeného žánrového mistra Josepha Bishara. Tajemná panenka, keltský kříž a temné stíny... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně slaboučký na horor. Oni většinou ty s církevní tématikou za moc nestojí-pokud se tam teda nevymítá ďábel. Těch pár lekaček co tam bylo, to rozhodně nezachrání. Je to škoda, stačilo si s tím trochu pohrát. Možná v osmdesátých letech minulého století by se někdo mohl bát, ale dneska, jako sorry. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nahor to ťahá celkom dobrý východiskový námet a správne obsadený Jeffrey Dean Morgan v hlavnej úlohe a dole... no asi všetko ostatné- od trikov, ktoré sú na kino film dosť slabé ,cez predvídateľné a nefunkčné ľakačky až po neexistujúce napätie či nejakú výraznejšiu hororovú atmosféru. Vlastne som celkom rád, že som tento film nemusel vidieť v kine. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama