Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (329)

plakát

Jatka (1987) 

Osmdesátková vyvražďovačka, která sakra páchne po krvi, třebaže má lehký komediální nádech. Opravdu, tady se tnulo do živého. Vraždy jsou krvavé a ječící mládež tu porcuje duševně zaostalej tlustej týpek s velkým dvouručním sekáčem. Atmosféra je taky slušná a celkově se mi tahle řezničina v areálu zavřených jatek líbila. Samozřejmě tradiční nešvar zůstal v podobě plytkosti děje a nelogických kiksů, a přestože Slaughterhouse není žádný vrchol v rámci subžánru, tak pro fandy to můžu s klidným svědomím doporučit.

plakát

Hospital Massacre (1981) 

Příjemný pozapomenutý slasher z let osmdesátých, tentokrát v nemocničním prostředí. Ač mám radši lesy a kempy, tak i prostředí úzkých chodeb mělo své kouzlo. Zabiják se docela činí, personál nemocnice se rychle ztenčuje a bodycount se ustálil na desítce. Vraždy jsou poměrně na dobré úrovni a až na dvě jsou všechny vidět. Navíc i hlavní hrdinka je sympatická, atmosféra je cítit a tak hlavním zklamáním zůstává maniakální doktor, který mě svou obyčejnou vizáží nijak neoslovil. Jinak vcelku zábava.

plakát

Past na turisty (1979) 

Na americkém zapadákově nastal znovu čas zabíjet zabloudilé teenagery. Bohužel, tohle řádění šílence se slabostí pro figuríny přineslo jen ubíjející nudu. Tourist Trap není úplně typická vyvražďovačka, ačkoli nějaké náznaky tu jsou. Upřímně mi ale vadila dávka nadpřirozena, umělé vraždy a vleklost děje. Ocenit můžu atmosféru osamělého baráku a za poslední záběr přihazuji druhou hvězdu, ale jinak bída.

plakát

Carrie (2013) 

Dívčí dospívání s krvavou příchutí může být zábava, ne však, pokud je to již jednou vyluhovaný tampon. Sledujete otravné teenagery, holku pochybné existence a její fanatickou matku jen proto, aby přišel slavný masakr na plese, který se odehrál v pěti minutách. A to vám musí stačit. Carriiny telekinetické schopnosti jsou jen lehce vysvětleny, scény s matkou by také zasluhovaly více prostoru a zmíněný konec s mizernými triky byl na zaplakání. Vyzdvihnout lze jen herecké výkony Chloë Moretz a Julianne Moore, které zahrály nejlépe, jak jim scénář dovolil.

plakát

Světová válka Z (2013) 

V uplynulých několika letech si do nás kousnuly desítky zombie filmů a přesto nemáme dost. Apokalypsa, města plná oživlého masa a houževnatost posledních přeživších, je součástí takřka každé nemrtvé zábavy. Ani World War Z na to nejde jinak. Zombíci jsou všude, mají hlad a pro jeden kusanec udělají cokoli. Akční scenérie se povedly, jsou v obrovském tempu a za rozmanitost prostředí dávám taky plusové body. Obzvlášť masakr v Jeruzalému byl prvotřídní. Snad jen zamrzí absence výraznějších hororových prvků a závěr samotný, což se ale vzhledem k nízkému ratingu dalo předpokládat. Naštěstí se však podařilo vyhnout výraznějším propadům a tak můžu být spokojený, jak to nakonec všechno dopadlo.

plakát

Lesní duch (2013) 

Na každém plakátu v kinech byl Lesní Duch prezentován jako nejděsivější film, jaký kdy uvidíte. Popravdě, tady se autoři spletli. Avšak pokud vaši pozornost vzbuzuje spojení brutální, krví nasáklý horor, kde žádná končetina nebude ušetřena, pak nešlápnete vedle. Ostatně krev je základní pilíř a nutno dodat, že jsou to hotové žně, pod kterými se ztratí veškeré nelogičnosti. Navíc mám poměrně slabost pro lesní prostředí a tak jsem si tuhle jízdu uprostřed depresivního lesa užíval. Jasně, na originál to nemá ani v nejmenším, ale v dnešní záplavě remaků zdařilé.

plakát

Mama (2013) 

Precizní horor zahalený v duchařském hávu, pod kterým se kromě Mamy schovají i dvě vlčí děti a perfektní lekačky. Dnes už asi nikoho nepřekvapí, že tuhle pecku vyprodukovali Španělé, současní králové hororu, a ani tentokrát nezklamali! Přestože jde Mama víceméně po žánrových kolejích, dokáže navodit temnou atmosféru a znepokojivé momenty jen tím, že ve svůj prospěch využívá úhly kamery, osvětlení a hudbu. Převážně lekacích scén je opravdu hodně, a tady musím jen chválit, je to nejsilnější stránka filmu. Samotné ztvárnění bubáka se mi líbilo, ale je jen škoda, že se digitálními triky trochu víc nešetřilo, což je patrné převážně v závěrečné třetině, kdy Mamu máme takřka neustále na očích a celé se to zvrhne v běsnící skrumáž. Nicméně to lze velkoryse odpustit, jako celek jde o nadprůměrný horor, u kterého mě veškerá dávka děsivosti bavila.

plakát

Sinister (2012) 

Dům s jednou promítačkou, znepokojivou minulostí a démonem, jehož přístup se obejde téměř bez krve, o to jsou však ambice strašení vyšší. S chutí jsem zatlačil do dveří domu a nechal se ofouknout okultní atmosférou, která svým minimalistickým přístupem zalézá až za nehty. Sinister je ukázkovým příkladem, že i ohrané zápletce lze vštípit vitalitu, která baví, děsí a pomalu odkrývá pozadí vražedné hrůzy. Lekačky také fungují a přes všechny zvukové i vizuální vjemy je prostor k nudě nulový. Na své si přijde opravdu každý a rozhodně jde o hororovou pecku tohoto roku, na kterou se vyplatí zajít do kina.

plakát

Neviditelné zlo (2006) 

Zručně vyfrézovaný slasher ve špinavých kulisách starého hotelu. Prostředí temných chodeb a zákoutí poskytuje ideální podmínky pro pořádnou naháněnou a rozhodně si s tím autoři dali velkou práci, což dotvářelo už tak ponurou atmosféru. Zabiják je mohutný psychopat, jehož zálibou je vydloubávání očí, lámání kostí o zeď mu také není cizí a zdejší škodnou loví převážně hákem připevněným na řetězu. Pro své oběti tak připraví několik bolestivých zabití a pro diváka super zábavnou vyvražďovačku.