Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (263)

plakát

Na střeše (2019) 

První moje zkušenost s Jiřím Mádlem jako režisérem a jsem naprosto nadšena. Ačkoli české filmy v poslední době moc nevyhledávám, a ačkoli se toto ke mně dostalo spíše náhodou, prvotní překvapení vystřídalo nadšení. Český kvalitní film, tleskám.

plakát

Zázračný nos (2016) (TV film) 

Jsem sice silně ovlivněná letošní "pohádkovou" podívanou, ale i s tímto ohledem jsem byla s touto pohádkou velice spokojená. Bylo to opravdu milé.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

Ačkoli mám úctu k řadě hereckých osobností z tohoto počinu a k českým pohádkám jsem velice tolerantní, tak toto byla nejsmutnější česká podívaná za hodně dlouhou dobu. A pokud je toto určeno dětem, tak je to o to smutnější. Horší "pohádku" jsem dlouho neviděla.

plakát

Výměna (2008) 

Slabost pro Eastwooda mě provází už dlouho a každým novým snímkem jsem šokovaná jeho uměním. Ačkoli je v tomto případě umění potlačeno příběhem. Toto spojení nemůže vytvořit nic jiného než naprosto ohromující a odzbrojující film. Napamatuji si, který poslední snímek mě odrovnal takovým způsobem. Pocity, které se ve mě neustále mísily, smutek a naděje, nenávist a láska matky.......Až byly chvíle, kdy jsem musela film zastavit a takovou dávku emocí vstřebat. Něco takového se mi dlouho nestalo. Opravdu působivé, a to i přes fakt, že nevyhledávám Anglinu Jolie, ale tady mě skutečně dokázala zaujmout.

plakát

Chyťte zloděje (1955) 

Někdy mi přijde smutné, že vidíte snímek bez zvučných jmen a řeknete si, jo ten se povedl. A pak přijde film podobně dobrý a možná i o něco lepší, ale v něm je Cary Grant, Grace Kelly a režíruje Hitchcock. Nedokážete se zbavit toho, že to prostě musí být NĚCO. Krásný film, ale bohužel trochu nudný příběhem. Oskara za kameru však mohu podtrhnout.

plakát

Stážista (2015) 

Jedná se o film, který asi většina zde zařadí mezi mírný nadprůměr. A já jim asi nedokážu plně odporovat. Přesto mi tento film naprosto dokonale sedl do noty. Perfektně jsem si u něho odpočinula a Robert De Niro byl naprosto skvělý. Miluju filmy, které nepatří do té top, ale nějakým svým záhadným kouzlem mě dokáží strhnout, tak proč bych měla hledat chyby a dávat jiný počet hvězdiček...

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Nemám ráda moderní adaptace typu Romeo a Julie s revolverem, bohužel se mi vždy vybaví toto. Ale tohle nebylo vůbec špatné. A to tvrdím i s tím ohledem, že jsem poměrně nedávno viděla Valmonta s Colinem Firthem. A pro mě naprosto skvělé herecké obsazení, které k postavám výborně sedlo. Některé situace jsou v porovnání s historickou adaptací vtipné.

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Nene, tohle se mi nestrefilo do noty. Možná jsem si nevybrala nejvhodnější hodinu na sledování podobného snímku (brzké ráno), ale ten film mi totálně utekl. Pořád mi v hlavě zní kvanta dialogů, které jsem pomalu nestíhala vnímat. Tohle mě nebavilo.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Sci-fi není můj žárn a sama bych si tento film nikdy nevybrala. Takže můžu jen děkovat tomu, kdo mě donutil, protože to vůbec nebylo špatné. Absolutně mě bavila kamera a prostřihy snímků. Tento druh filmu často svádí k nudnoti při opakování, ale tady bylo vše perfektně provedeno.

plakát

Bojovník (2015) 

Box jako sport neumím ocenit, ale tento film byl famózní. Spojení dojemného příběhu s drsným sportem bylo perfektní. Jake mě opět přesvědčil, že do postav, které představuje, dá naprosto vše. Rachel, Oona a Naomi jsou též dokonale přesvědčivé a já jednoduše nemám co bych vytkla. Snad jen, abych nezapomněla na Foresta Whitakera, který na mě v každém filmu působí klidně, rozumně a právě v tomto snímku dokázal krásně vybalancovbat celý průběh. Neváhám, jsem nad očekávání nadšená - 5!