Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (317)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý sa zo začiatku síce trochu tiahne, ale potom to úplne vynahradzuje parádnym herectvom(hlavne trojlístok Bale, Melling a Andersonová, ktorá sa zjaví až neskôr), krásnou výpravou, kostýmami, postavami, atmosférickým zimným a goticko hororovým vizuálom a korunu všetkému nasadzuje pointa. Nakoniec vtiahlo a nepustilo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mellingův herecký projev mě první půlhodinu strašně iritoval, ale pak si to nějak sedlo. On je zvláštní týpek. Kdysi jsem někde četl, že každý člověk má nějaký ekvivalent zvířete, tak on je v mých očích netopýr. Jestli někdy bude remake Nosferata, hlasuju pro něj všemi končetinami. Jinak se mi strašně líbil vizuál, poctivý exteriéry, moc se mi líbilo to svícení svíčkami a ten poutavý kontrast, co to vytvářelo, atmosféra byla lahůdková, ta zima tomu přidala strašně moc. Tempo filmu bylo ok, tyhle pozvolna vyprávěné příběhy jsou moje parketa, pointa v závěru po prvním odhalení mě překvapila. Nemám s tímhle filmem problém, na rozdíl od zde již přesycených kolegů. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ano, Harry Melling jako by skutečnému Edgaru Allanu Poeovi z bleděmodrého oka vypadl, jenže tím asi končí výčet zajímavých věcí ohledně tohoto filmu. Nebylo to špatné, to zas ne, ale už roky čekám na další adaptaci či film o svém oblíbeném americkém autorovi, který by mě zvedl z gauče. Tím posledním byla detektivka Havran s Johnem Cusackem před nějakými deseti lety. (1 404.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní Netflix zklamání, kterých se rok co rok kupí čím dál tím víc. Scott Cooper, Christian Bale a námět kombinující mystiku a detektivku v 19. století tu dostali na prdel. Takovou nudu a prázdný děj si podobný příběh nezasloužil. Přitom zde film hravě ještě k tomu překračuje dvě hodiny stopáže. Nejhorší na tom všem ale je, že ve filmu je celá řada dobře odvedené práce, která kdyby byla podpořeny lepším scénářem, mohla to být pecka. Takhle tu Harry Melling v roli Edgara Allana Poea překračuje svoje herecké hranice, ale je mu to úplně k hovnu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bale je fajn, casting se celkově povedl ,dobová výprava včetně neutěšené atmosféry taktéž a finální rozuzlení je poměrně překvapivé a solidní. Jenže k čemu to všechno je ve chvíli, kdy se celý film jen prapodivně líně vleče, nedokáže pořádně vtáhnout a většinu času spíš nudí než aby bavil. Při zkrácení a dobrou půl hodinku a přidání aspoň lehčího tempa by mohlo jít o fajnovou jednohubku. Takhle je to jen další z Netflix filmů, na který si za týden nikdo nevzpomene. což je vzhledem k nemalému potenciálu docela škoda...60% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu, New Wilmington a Moraine State Park (Pensylvánia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 29. novembra 2021 do 25. februára 2022. (Arsenal83)
  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama