Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

VOD (1)

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (19)

Pomsta tygra (1979)

  • Film byl natočen v roce 1987, protože však studio Lo Wei Motion Picture Company nemělo dostatek peněz, byl uložen do trezoru. Po úspěchu filmu Mistrův syn (1978) však byl urychleně uveden do kin. (Raztubyl)

Sedm pěstí (1978)

  • Film bol natáčaný začiatkom roka 1978, no kedže štúdio Lo Wei nemalo dostatok peňazí, rozhodlo sa ho nevydať a založiť do archívu. Avšak po úspechu filmov Škola hada (1978) a Majstrov syn (1978) ho promtne pustilo do distribúcie ešte koncom toho istého roka. (Peter-1307)

Škola hada (1978)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)

Matrix (1999)

  • V záběru, kdy Tank (Marcus Chong) nahrává Neovi (Keanu Reeves) různé bojové styly, běží na obrazovce soupis těchto umění. Jedním z nich je „Drunken Boxing“ (tedy jakýsi „opilý styl“). Woo-ping Yuen, koordinátor bojových scén Matrixu, režíroval také choreografii bojových scén ve filmu Jackieho Chana Mistrův syn (1978). V tomto snímku je pro Jackieho Chana typický právě takovýto způsob boje. (HellFire)

The Cub Tiger from Kwangtung (1973)

  • První hlavní role Jackieho Chana. Film ale v době uvedení do kin nesklidil úspěch a byl zapomenut. Až po té, co se Chan proslavil rolí v Mistrově synovi (1978), byly záběry z Cub Tiger From Kwang Tung, spolu se scénami z několika dalších filmů a nově dotočenými s Chanovým dvojníkem, sestříhány do filmu Master with Cracked Fingers (1979). (Raztubyl)

Zakázané království (2008)

  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)

Mistr s drtícími prsty (1979)

  • Film Mistr s drtícími prsty byl sestaven ze záběrů z Chanových starších filmů poté, co se proslavil rolí ve snímku Mistrův syn. Použity byly především scény právě z filmu Mistrův syn (1978) a Cub Tiger From Kwang Tung (1973), k nimž bylo dotočeno několik záběrů s Chanovým dablérem, kterého lze identifikovat podle pásky přes oči. (Raztubyl)

Reklama

Reklama