Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dvojky bohužel doplácí na několik nevýhod. Jednak tady chybí to prvotní nadšení. Taky chybí nosné vtipné momenty jako v jedničce, které jsou jednoduché (potkat vlastní rodiče), ale fungují. Dvojka už tenhle typ vtipu použít nemůže, tak posune děj o kus dál. Tzn. k dalším, z jedničky dobře známým postavám + stejná kostra scén, jen s drobnými obměnami. Stále velmi inteligentní a zábavná podívaná, maskič Lloyd, sympoš Fox a nechutnej master of universe Biff. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na mě působí temnějším dojmem a já si jej nikdy tolik nezamiloval jako oddechovou jedničku. Hrátek s časem je zde podstatně nejvíc v celé sérii a tak cestujeme z roku 1985 do roku 2015 a pak zase do alternativního roku 1985, aby nakonec naše postavy udělaly pořádek v 1955 a tedy se vrátili k událostem, které proběhly v prvním díle. Druhý díl nám ukazuje svůj pohled na budoucnost a tak zde máme samozavazovací tkaničky, lítací prkno nebo vzdušné dálnice. Maskéři se tentokráte činili a Michael J. Fox si střihnul projistotu celou svoji rodinu. Almanach se sportovními výsledky prostě udělá slušnou paseku, kterou musí naši dva hrdinové zavčasu vyřešit. 85% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování Návratu do budoucnosti, jenž se svou návazností na první díl, působí jako jeden film, je ještě zábavnější a rozmanitější. Skvěle se zde využívá cestování časem, které nabízí časové paradoxy, alternativní reality, duplicitní postavy a další hrátky s dějovými linkami z prvního dílu. Propracovanost všech scén, množství gagů nebo opravdu komediálních situací je tu nespočet a spolu s originální představou budoucnosti jednoduše baví. [90%] | Kino ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Kromě notoricky známého DeLoreanu jsou ve filmu i další létající auta. Dvě z nich - BMW 633 CSi Biffa Tannena (Thomas F. Wilson) a taxi Citroën DSpecial, jímž Biff pronásleduje DeLorean, se dochovala a prošla renovací. BMW (rok výroby 1976) bylo na prodej v aukci v americkém Connecticutu. Taxi, původem z roku 1972, koupil v roce 2003 holandský sběratel. Nyní je vůz vystaven v showroomu Citroën ve Waddinxveenu. (Stejšn)
  • Biffovo (Thomas F. Wilson) kasíno je v skutočnosti Plaza Hotel & Casino, nachádzajúci sa v centre Las Vegas. (m.a.t.o.)
  • Martyho (Michael J. Fox) otec George McFly bol podľa nápisu na hrobe zavraždený 15. marca. V ten istý deň bol spáchaný atentát na Júliusa Cézara. (Theatis)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama