Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Lundgrenův single akčňák! Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá status "smrtící mašina". V druhé půlce Rudý škorpion ale bohužel trochu zvolní, akce ubude a Dolph místo lidí radši loví prasata a kření se na křováky. V posledních dvanácti minutách se sice akční sekvence vrátí, i tak se ale prostě nemůžete zbavit dojmu, že by si ty ruští parchanti za to, co za svinstva celý film chudákům černochům prováděli, zasloužili daleko větší kapky. Škoda, mohlo to být klidně o * navíc. Lundgren by si to za svého Nikolaje rozhodně zasloužil . ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Možná se to zdá neuvěřitelné, ale to to opravdu tak. Tento snímek jsem poprvé viděl až teď, 21 let po natočení. Blonďatý, nabušený a s vytetovaným škorpiónem vypadá Dolph Lundgren jako pravý ruský zabiják. Tento film je jeden z jeho nejlepších a je vidět, že to tady umí ještě pěkně roztočit. Všechno lítá vzduchem a Nikolai kosí vše, co mu příjde pod ruky. Je zde sice spousta nesmyslů a nedokonalostí, ale já jsem se i přesto dobře bavil. Takže "Nakopem je do prdele." Bohužel Dolphovy pozdější filmy a hlavně ty současné už nestojí za řeč. A je to škoda, protože Dolph byl můj oblíbený herec. 65%. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VYFAJČI MI." ,,TY SI VYFAJČI." __ Pri sledovaní dokumentu o akčných hitoch 80. rokov som naďabil na tento i iné zaujímavé kúsky a pre rozšírenie si vlastných obzorov v tejto oblasti som ani na okamih nezaváhal, aby som si ,,Červeného škorpióna" pozrel. Dolph Lundgren tu pôsobí ako mladší, blonďavý a podstatne drsnejší klon Arnolda Schwarzeneggera a myslím, že najväčšiu inšpiráciu si film zobral predovšetkým z ,,Ramba 2" a ,,Komanda". Lundgrenova nadpozemská sila a bojové schopnosti využívané pri likvidácii nepriateľov sú pre svoju prílišnú nadsadenosť priam parodicky smiešne a ja osobne som si všetky akčné scény výborne užíval. Vzhľadom na všetko videné by som predsa len uvítal viacej efektnejších a krvavejších momentov, akými boli len odstrelená ruka a prepichovanie muskulatúry. Omnoho väčší problém ovplyvňujúcim hodnotenie je scenár a celkové prevedenie filmu. Príbeh mi svojimi zvratmi prišiel zbytočne prekombinovaný a miestami zbytočne natiahnutý nepotrebnými dejovými prvkami. Rozumiem, že tu išlo predovšetkým o akciu, no pokiaľ by som mal rozmýšľať nad čím, akým smerom sa uberal Lundrgenov osud keď porazil vlastných, vyvolalo by to viacero otáznikov. (3428. hodnotenie, 173. komentár k filmu) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jako opravdu jeden z mála minul v éře, kdy koloval na videu v jednohlasným dabingu a asi proto jsem si k němu nevytvořil ten správnej vztah. To je taková volovina, s otřesnejma dialogama s příchutí americké propagandistické omáčky. Zito mě tentokrát vůbec nebavil a těch pár akčních scén to nezachránilo, více převládala nuda a stupidní kecy. Za co jedině film stojí za zhlédnutí, je neskutečně obrovská, ale fakt obrovská hora masa v podání Dolpha Lundgrena. Ten chlap je fakt strašlivý hovado!! Vůbec jsem nechápal v titulkách filmu, že speciální efekty dělal "gore master" Tom Savini. Kvůli té jedné ustřelené ruce ho Zito vůbec nemusel potřebovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)

Reklama

Reklama