Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Laťka zůstala na svém místě a Franku Drebinovy se IQ neposunulo ani o bod. Dky bohu za to! Leslie Nielsen se pro tuto roli narodil a není divu že si jí tolik užívá. Díky výbornému scénáři je vidět, že vedle nás, spokojených diváků si snímek užívali i samotní tvůrci, což se na výsledku viditelně podepsalo. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Povedlo se a ani druhá Bláznivá střela neminula cíl. Dokonalé gagy se střídají v pekelném rytmu, Leslie Nielsen háže jednu geniální grimasu za druhou a O. J. Simpson dostává další pořádný nášup v podobě cesty do Detroitu... ;) Možná o chloupek slabší než jednička, ale stále jeden z největších gigantů mezi všemi ostatními parodiemi. [únor 2006] ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Drebin opět zasahuje a opět je to skvělá zábava, kanonáda gagů, parodických odkazů, fórků, které téměř plynule přecházejí z jednoho do druhého a některé dosáhly až na metu "geniální". Leslie Nielsen ve vrcholné formě nelítostně kosí padouchy i diváky. Možná už nepadám pod křeslo v záchvatech smíchu jako přři premiéře, ale pořád mi tahle legrácka dokáže pořádně zvednout náladu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

VŮNĚ STRACHU je jednou z nejlepších dvojek v dějinách kinematografie a minimálně v komediálním žánru všem pokračováním rozhodně kraluje (ano, znám Žhavé výstřely). Scénář (narozdíl od trošku slabšího, i když také výborného třetího dílu) nesklouzává k trapnosti, Priscille Presley to stále moc sluší a hlavně - největší tahoun Leslie Nielsen stále jede svůj mód Drsný Harry, prokládaný nemalým množstvím životních mouder a citátů. Závěrečná scéna s deaktivací bomby, patří do zlatého fondu komedie. Výborný film s opět vynikajícím dabingem pana Brabce. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, nikdy som nebol priaznivcom humoru Leslie Nielsena. Na filmoch s ním mi prekážalo, že paleta poskytovaných vtipov je príliš široká. Od primitívnych a trápnych až po dômyselne vystavané a vypointované, čím sa trochu blížili k jednotkám žánru, za ktoré považujem dvojicu Horúcich striel. Nepotrebujem bádať nad tým, ktorá časť série je najlepšia. Každá sa dá pozrieť, občas sa zasmiať a do pár minút po konci zabudnúť. A to podľa mojich kritérií zodpovedá iba dvom hviezdičkám. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama