Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám z pokračovania legendárnej bláznivej komédie presne tie isté dojmy, ako z prvej časti. Producenti vedeli, čím na prvý krát zabodovali a tak nebol problém vymyslieť rovnako vtipné situácie a vyťažiť z Leslieho Nielsena maximum. Mne sa tie fóry akosi pletú, neviem už, ktorý bol v ktorej časti. Napríklad scéna s uplácaním za informácie. Bolo to v dvojke? Asi áno. A možno aj lepšie ako jednotka, baseball nemám totiž príliš v láske. Na druhý krát musím skonštatovať, že si asi neviem predstaviť, ako lepšie a vtipnejšie natočiť paródiu na kriminálne trilery. Množstvo unikátnych gagov a samozrejme aj množstvo tých priemerných, ale to je skôr plusom kvôli celkovému vyváženiu. Možno úplný vrchol subžánru a rozhodne lepšie, ako jednotka. No a to uplácanie bolo nakoniec asi až v trojke. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie úspešnej komédie sa vydarilo. Podľa mňa je ešte lepšia. Tento štýl humoru sa mi veľmi páčil, v komediálnom žánri je to originálny štýl humoru, ktorý si vždy rás pozriem. Tie hefty majú svoje čaro a nepôsobia opozerateľne, či ako vtipy na jednu sezónu. Táto séria je podľa mňa nedocenená, či vypovedá o cynickom svete. Najmä však nie je smutná, ale je to čisto komédia. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost tria Z-A-Z. Srovnatelná s jedničkou, plná ujetých vtipů. Opravdu plná, ta kadence je neuvěřitelná, takže když se jeden fór zrovna nechytne, o 30 sekund později už je tam další. K tomu spousta takových skrytých drobností a vtípků, které člověk pochytí třeba až na druhé či třetí zkouknutí. Jednoznačně jedna z nejlegendárnějších komedií. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Frank vejde na scénu, dveřmi sejme Barbaru Bushovou a od té chvíle je vládcem obrazovky. Nabídne nám scény, kdy sám sebe přejede autem ("Viděl někdo řidiče? Zapsal si někdo značku?") a pak svoje auto rozstřílí. Nač sepisovat hlášení, když Frank na nějaké ty odřeniny (hlavně ty cizí) nehledí a touží po jediném. Zazpívat si s kvalitní kapelou na snobském večírku Quantanameru a obzvláště rafinovaným způsobem zničit bombu. Nezbývá než zvolat: "Nordbergu, kryj mě!" a jít do toho po hlavě s géniem kriminalistiky. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o nejlepším policejním důstojníkovi všech dob má sice tendenci recyklovat, ale pořád stojí na zavedeném scématu. Leslie Nilsen s kamennou tváří se staví nejabsurdnějším scénám a situacím, které by nikdo neustál bez urvané bránice. Tak nějak cítím, že Zucker je vášnivý demokrat. "Franku sex? Teď né Ede jsme ve službě!" "Od našeho rozchodu jsem si užil tolik sexu jako tenkrát na skautském táboře!" "Rád bych Vás uvítal ve skupině lidí, kteří se budou setkávat s nějvětší spodinou společnosti. Mám se stát členem Vašeho kabinetu?" ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama