Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ačkoli za jedničkou lehce zaostává, jde o výtečné pokračování, které má jen minimum chyb. David Zucker už se tentokrát nesnaží o nějaký celistvý příběh, ale vsadil spíš na sled různých epizod, které jsou ale ukrutně vtipné a nápadité (jednoznačně vede Nordbergův výlet do Detroitu, který je tak úžasně blbý, že je geniální), navíc je tu i víc hlášek (mezi nimi vyčnívá ta s kabátem a s voliči). Jednotlivé gagy mají různou úroveň, nikdy ale nejsou vysloveně trapné, jen má divák někdy pocit, že sem tvůrci zařadili úplně všechno, co je napadlo, protože chvílemi už je vše notně přestřelené. Body si ale Zucker získává i tím, že paroduje svůj vlastní počin, což je asi dodnes unikátní, a když to divák ví, nebo si to zpětně zjistí, je tenhle moment na úplně jiné úrovni. Záporák je tentokrát méně výrazný, na druhou stranu jakési ekologické poselství je nadčasové a i dnes silně aktuální. Leslie Nielsen je pořád fenomenální a role Drebina je jeho životní a nikdy ji nedokázal překonat, Priscilla Presley je stejně skvělá, trochu víc prostoru dostal i George Kennedy, který ho využil na maximum, své vtipné chvíle tu má i O. J. Simpson, u kterého mrzí, jak to s ním později dopadlo. The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear je možná o chloupek horší než jeho předchůdce a to asi jen tím, že se jeho tvůrci přece jen už nedrželi při zemi a někdy to trochu přepískli, to ale nic nemění na tom, že jde o skvělou parodickou sérii, kterou už asi nikdy nikdo nepřekoná. 85 % ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o nejlepším policejním důstojníkovi všech dob má sice tendenci recyklovat, ale pořád stojí na zavedeném scématu. Leslie Nilsen s kamennou tváří se staví nejabsurdnějším scénám a situacím, které by nikdo neustál bez urvané bránice. Tak nějak cítím, že Zucker je vášnivý demokrat. "Franku sex? Teď né Ede jsme ve službě!" "Od našeho rozchodu jsem si užil tolik sexu jako tenkrát na skautském táboře!" "Rád bych Vás uvítal ve skupině lidí, kteří se budou setkávat s nějvětší spodinou společnosti. Mám se stát členem Vašeho kabinetu?" ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou, nasmial som sa rovnako. Tie vazne Drebinove ksichtiky pri jeho najväcsich trapasoch ma jednoducho rozosmeju v kazdej casti. Zaujimave je aj to, ako sa scenaristi zahravaju s menami hlavnych zaporakov - pokial v jednotke bol nejaky Vincent Ludwig, v dvojke zase Hapsburg, obe mena naramne pripominajuce akychsi vladarov niekolko storoci dozadu :-) Uz som zabudol, kto bude zaporakom v trojke, ale na nu sa vrhnem o par dni... 14.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Robert Goulet - (Quentin Hapsburg) +++ Richard Griffiths - (Dr. Albert S. Meinheimer / Earl Hacker) +++ Anthony James - (Hector Savage) +++ Produkcia: Jim Abrahams, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10///+ opět spousta gagů, zajímavější záporák, krimi zápletka -není již tedy (noir) detektivka (ale to vlastně tak nevadí), menší frekvence gagů v pozadí, a love story byla spíše trapná/// Druhé pokračování se velmi podobá originálu, i když dějově je trošku jiná (příběh) je vystavěná na stejném chématu. Smát se jistě budete, zvláště když pochopíte mnohé narážky a rohodně musím vyzdvihnout gradující finále./// Celkem 76%/// Pozn. opět fim hodnotím k současné době. Na tehdejší dobu si tedy přičtěte 5%. Ve výsledku má tedy pokračování 81% a originál 84% viz. hodnocení z 5.6.2006 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno