Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (453)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl celkem vysoký očekávání. Trailer celkem navnadil a říkal jsem si, že plusem bude určitě i to, že režie se ujal Scott Derrickson, kterej už na svým kontě má vydařený zářezy. Původně jsem chtěl jít na film i do kina. Teď jsem rád, že se tak nestalo, protože by to byly jen zbytečně vyhozený prachy. Tohle bylo hodně slabý. Připadalo mi, že se ve filmu nic podstatnýho neudálo. Nezafungovala ani atmosféra. O nějakém napětí nemůže být ani řeč. Věřím tomu, že za měsíc si nevybavím jedinou obstojnou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Mám s tím totiž problém už půl hodiny po dokoukání. Tady (podle mě) šlápl S. Derrickson hodně vedle. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na to, že měl být The Black Phone jednou z událostí letošní hororové sezóny, je výsledný film hrozně basic. V tom filmu opravdu není nic navíc nad rámec toho, jak zní anotace a co ukázal trailer. Pořád jsem doufal, že Derrickson s Hillem drží nějaké eso v rukávu, ale bohužel. Je to dobře natočené, má to kvalitní herce a sympatické postavy, creepy záporáka, ale co s tím, když je to spíš dobově atmosférické než strašidelné, pravidla fungování nadpřirozena se vznášejí ve vzduchoprázdnu, finále trvá asi minutu a jediné drobné dějové překvapení vyvolá spíš zdvižené obočí, než uznalý šok nad schopnostmi scenáristy. Koukatelná žánrovka, ale od kino hororu od Scotta Derricksona bychom měli chtít víc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Derrickson je lepší režisér ako scenárista, respektíve adaptátor predlôh. Keďže je zdrojový materiál poviedka, asi v nej nebude veľa zvratov ani deja a ono to nakoniec platí aj pre samotný film. Očakával som pevnejšie previazanie rád volajúcich s dopadnutím vraha a rozhodne som čakal, že keď už scenár písali dvaja, tak ich napadne, kde hapruje logika. Výskyt čiernej dodávky v meste bez povšimnutia okoloidúcich sa pomaly stáva legendárny lapsus a niektoré veci nedávajú zmysel ani v závere. Atmosféra a herci potešia, avšak oná polemika o násilí mala byť spracovaná pedantnejšie. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní horor s tou jednou neskutečnou lekačkou. Psychologický vhled do života 13 letého kluka z maloměsta, který je unesen sériovým vrahem, jenž je famózně zahraný Ethan Hawkem, škoda, že nedostal více prostoru. Dostatek prostoru ale dostala sestra hlavního hrdiny, která tu zahrála nejcharakterističtější postavu ze všech, naprosto okouzlující herecký výkon od takto mladé holky. Film je v podstatě něco mezi psycho duchařinou a takovým realističtějším Stranger things. Jo a samozřejmě je třeba se pozastavit udivující míru násilí na základní škole. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Derrickson mě poměrně uspokojil, ale rozhodně mě neoslnil podobně jako se Sinisterem. Black Phone bych se téměř zdráhal nazvat hororem, opravdu hororové scény zde prakticky nejsou. Téma unesených dětí mě není vůbec příjemné a nerad jej vyhledávám. Zpočátku jsem sledoval režisérovu odpověď na Stranger Things. Prostředí, postavy, soundtrack to vše má zpracováno velmi uspojivě, ale jak jsem psal, chybělo mi k zážitku více hororových okamžiků. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama