Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (455)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidni retro psychologicko-detektivní-supernatural Kidnap Thriller. O Black Phonu se mluvilo jako o jednom z potenciálních hororů roku, to se bohužel nekoná, ale i tak je to solidní podívaná, která patří k tomu lepšímu. Scott Derickson je v hororovém žánru zběhlý a patří mezi ty kvalitnější tvůrce poslední dekády, ale jeho předchozí hororová novinka Deliver us from Devil mi přišla být říznější. Black Phone od začátku zaujme sychravým 70´s vizuálem, který přidává na dusné atmosféře pochmurného Denveru, kde je tzv. Grabber, který unáší místní děti a zabíjí je. Má to takový feeling poctivých kriminálek, škoda, že samotného vyšetřování si divák moc neužije. Film oficiálně není dle pravdy, ale vychází z reálných událostí. Mezi hlavní hrdiny patří sourozenecká dvojce Gwen a Finney,kde oba zaujmou silným dětským hereckým výkonem. Především Gwen v úvodu filmu si krade všechny scény pro sebe a takový rozhovor s otcem je vyloženě nepříjemný a emocionálně silný až oscarově hmatatelný a Finney je chlapec, který je unesen a ikdyž působí zpočátku jako poseroutka, tak v průběhu filmu předvede šikovnost i talent. Film plyne pomalejším tempem, hororové scény jsou zde čistě jen 2, ale za to 2 slušně vykonstruované lekačky, Ethan Hawke v roli záporáka solidní, ale souhlasím, že mohl mít více prostoru a mytologie kolem něj mohla být s divákem obeznámena do detailů a bavil mě i samotný koncept, kde Finney má schopnost komunikovat skrz černý telefon s předešlými Grabberovými oběťmi. K nadprůměru to u mne tahá pěkně vygradované finále, kde došlo i na trochu násilí v dobře vymyšleném vzájemném duelu. Celkově vzato film staví spíše na atmosféře, hereckých výkonech a sebejistou režií, kdo očekává prvoplánový horor může být lehce zklamaný. Příběh 4/5. Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dobrých hororů je jako šafránu. Joe Hill jednoznačně předvedl, že jablko nepadá daleko od stromu a po otci zdědil mimořádný spisovatelský talent. Myslím si, že můžeme říct, že toto byla typická kingovina. Scott Derrickson mi jako režisér mimořádně sedí a znovu to potvrdil. Děj je vynikajícím způsobem vystavěný a v kombinaci s velmi dobrými dětskými výkony (minimálně hlavní dvojice) tvoří děj, který není ani na zlomek sekundy nudný. Ačkoli bych film hororem nenazýval, neboť má podstatně blíže k mrazivému psychologickému thrilleru s duchařskými prvky, tak jsem byl po celou stopáž napnutý jak kšandy. Scénář si s námi krásně hraje a hlavní psychopat není běsnící monstrum, nýbrž po celou dobu moc nevíte, co si o něm myslet a kam si ho zaškatulkovat. Tvůrci záměrně nechávají pracovat fantazii každého diváka na plné obrátky. Musím říct, že mi tento film mimořádně sedl. Je to kvalitně řemeslně odvedená práce s nulou hluchých momentů. Skvěle napsanými postavami počínaje a úžasným dějem se stupňujícím se napětím končíce. Nouze není ani o humor. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvíli po začátku filmu jsem si vzpomněl, jak skončila Hillova povídka, a začal doufat, že to tak nedopadne i ve filmu. Naštěstí je Scott Derrickson dost zkušený, aby mu došlo, že ne všechno, co unese papír, se dá převést na plátno. Ne že by jeho závěr byl nějak geniální (o Drapákovi se nakonec dozvíme něco, co vůbec nedává smysl), ale nakonec natočil film, který není horší než předloha. A to vůbec není málo. Horor založený na postavách a atmosféře. Pokud chcete krev a lekačky, jděte jinam. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Z produkčního hlediska velmi kompetentní horor občas připomene i režijní schopnosti Scotta Derricksona, častěji však sklouzává do vyprávěcí řídkosti a slepých uliček. Vzhledem k nedostatku zdařilých hororů v kinech však lze Černý telefon v rámci žánru doporučit. Více zde. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl celkem vysoký očekávání. Trailer celkem navnadil a říkal jsem si, že plusem bude určitě i to, že režie se ujal Scott Derrickson, kterej už na svým kontě má vydařený zářezy. Původně jsem chtěl jít na film i do kina. Teď jsem rád, že se tak nestalo, protože by to byly jen zbytečně vyhozený prachy. Tohle bylo hodně slabý. Připadalo mi, že se ve filmu nic podstatnýho neudálo. Nezafungovala ani atmosféra. O nějakém napětí nemůže být ani řeč. Věřím tomu, že za měsíc si nevybavím jedinou obstojnou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Mám s tím totiž problém už půl hodiny po dokoukání. Tady (podle mě) šlápl S. Derrickson hodně vedle. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Film měl původně vyjít v únoru 2022, ovšem během testovacích projekcí zaznamenal takový úspěch, že se ho studio Blumhouse rozhodlo posunout na letní termín. (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama