Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (453)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chmaták unáší chlapce, Gwen má podivné sny a Finney je natolik neopatrný, že skončí v černé dodávce a následně ve sklepě. Solidní psychothriller podle J. Hilla, který se více než potatil. Jeho knihy jsou podobně jako u otce Kinga lákadlem pro filmaře, ale filmy bývají až příliš krotké, viz Rohy, anžto Hillovy fantazie jsou drsné a surové. Na povídku Černý telefon se chystám, tudíž zatím nemám srovnání, ale film se mi líbil. Stranger Things možná byly inspirativní, avšak retro (70. - 80. léta) už letí notně dlouho. Dětští herci připomenou Kingovo To, jenže tenhle příběh je sice o zlu, avšak lidském. Dětská šikana, násilí mezi teenagery, sadistický únosce. Velmi intenzivní bylo přepadení Finneye, kterému přiběhla na pomoc Gwen. Rady ze záhrobí byly výborný nápad. Závěr kupodivu lehce ztrácel mrazivé napětí, byť střet ho opět měl. Snad jen katarzi na konci jsem nepociťoval tak silnou, jak bych očekával, proto jednu hvězdu uberu. Nic to však nemění na mé celkové spokojenosti. Sweet: Fox On The Run! dodatek: film je kupodivu mnohem lepší než povídka, která mu dala opravdu jen základ. Ale počítám, že Hill, spolutvůrce scénáře, mnohé věci s chutí dotáhnul... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, aj keď v rôznych variáciách už videný. Záporák obstojný. To hlavné plus - a domnievam sa, že je to vďaka odkazu, ktorý zanechali svetu Stranger Things (aj keď to odkazuje skôr na It) - sú neskutočne sympatické detské postavy, a to zároveň obsadením (dievčatko), tak scenárom, ktorý vám hneď v úvode robí opakovanú, satisfakčnú radosť. Ďalšia derricksonovka, z ktorej bude klasika. 85% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předchozí hororová spolupráce Scotta Derricksona a Ethana Hawke, Sinister, mi velmi sedla, ovšem u Černého telefonu jsem se dost nudil a to hlavní v první půl hodině. Logicky se to pak více rozjelo, ale zápletka podle krátké knihy Joa Hilla (i přes změnu příjmení se stigmatu nevyhne a ten talent tam prostě asi není) mi nepřišla moc kvalitní a nepřineslo to do hororového žánru nic nového. Spolu s poměrně bezkrevnou režií průměr. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Sice Chmaták, ale manták." Unesená oběť vám ve sklepě dělá bordel jako v tanku, bez povolení stavebního úřadu provádí demoliční a výkopové práce a vytrhává mříže? Jak zareagujete? Například alespoň na tu očividně chybějící mříž v okně?! Uhodli jste, vůbec nijak! A já bloud dosud myslel, že bránit vězněnému v útěku patří k dobrým mravům všech žalářníků. Btw, okno mínus mříž plus pevná role koberce, napadá vás to co mě, ohledně útěku? Scenárista byl zlobivý chlapec, musím ho potrestat! Takhle mi propíchnout černý balonek a zkazit prima retro výlet do osmdesátkového sklepa, to se nedělá. Výlet do časů, kdy ještě nebyly žádné chytré mobily pro debily a mít doma (ve sklepě)  pevnou linku bylo doslova k nezaplacení. Jen tři slabá cinknutí v hodnocení zazní. Věnované Finneyho milující sestře, culíkaté školačce s tváří indiánské lolitky, senzibilně zasněné, ale v reálu se i do brutální rvačky zapojující. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Instantní Královina dle dávno vyčpělého a po tisíci už těžce přejedeného receptu: Rozmíchejte v sedmdesátkovém / osmdesátkovém americkém maloměstě pár frustrovaných dětí, zahustěte trochou šikany, přidejte středně velkého domácího tyrana / alkoholika / traumatizovaného vidláka, nechejte tak hodinu probublat, sceďte, a pak mezi ty dušené fuckany pomalu další hodinu přimíchávejte vraha / úchyla / bubáka (možno i najednou), přiveďte opět k varu, jakmile vrah / úchyl / bubák vyplave na hladinu, seberte jej naběračkou, spláchněte do hajzlu a varem změklého tyrana / alkoholika / traumatizovaného vidláka podávejte s již daleko méně frustrovanými dětmi za zvuků přijíždějících sanitek a policejních aut. Okořeňte nějakým tím dobovým disco(s)hitem a ozdobte zapadajícím sluncem. Až mám opět podezření, že se před drahnou dobou kompletně vypsanému Štefanovi buď povedlo odchovat si v zajetí mládě plagiátora, anebo si v rámci píárka toho jakože syna prostě vymyslel, aby si pod pseudonymem do raqe nažidil ještě pár mrtvých prezidentů z čím dál tím omšelejších strojových vykrádaček sebe sama. Dřívější nesporný originální hororový talent a pozdější zkurvený bezpáteřní komerční zaprodanec Mrveláckého debilizátora – Skot - se sice opět téměř vrátil ke svému kopytu a dělal vše proto, aby ten po milionté vyluhovaný Královský steril udržel alespoň trochu svižný, zábavný a vizuálně přitažlivý, avšak kde nic není, ani zmrd nebere, a tak jej s odřenýma duchama dostrkal akorát tak na prémiové místo v regálu chemických čínských polívek. Ovšem stále je to tisíckrát záživnější, zábavnější i osmdesátkovější než například celá ta brutálně přeceňovaná a uměle natahovaná koncentrovaná pruda pro mongoloidní děti, co se xmrti rády otavují u televize, Neznámé věci, a to je třeba docenit alespoň povislýma trojkama útěchy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu zazní celkem 11x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama