Josef - Král snů (video film)

Joseph: King of Dreams

Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Muzikál

USA, 2000, 75 min

• Gemini

Hm, říkal jsem si, že na Prince Egyptského je to slabota, i když jsem ho viděl už dávno, a on to nakonec není Princ Egyptský:) Bohužel je to ještě slabší než "první díl", a ještě o kus naivnější a dětštější...prostě propadliště dějin...(26.3.2005)

• akisha

Odfláklé postavy, odfláklý děj, odfláklá animace, odfláklé písničky, příšerné texty těchto písniček, snaha vézt se po úspěchu staršího a tisíckrát lepšího příbuzného Prince Egyptského. Myslím, že na tohle už se znovu nepodívám.(4.1.2011)

• k212

Co si budem namlouvat Král snů velmi okatě parazituje na Princi egyptském, ať po stránce výtvarné tak muzikálové. Ovšem obě tyto složky jsou velmi slaboučké. (A v českém dabingu je zpěv doveden až -řekla bych- k nechutné nedokonalosti). Děj to je jiná, pokud jste propadli Mojžíšovi, pak vězte, že ten měl s Biblí společné jen základní atributy, kdežto Josef je dějově dost přesný, ale to je vlastně jediný klad celého nepovedeného filmu.(29.3.2005)

Je mladý a nezkušený, ale díky svým schopnostem nakonec zachrání celý Egypt...... Hudba- John Joseph Bucchino a Daniel Pelfrey.(7.7.2011)

Mělo to být slavné pokračování "Prince egyptského", ale vznikl jen hodně slabý animák pro děti. Pro dospělého ani pro znalce Bible vůbec nic.(16.3.2004)

Po uspechu Prince egyptskeho prichazi Dreamworks s dalsim animakem podle biblickeho nametu.Silny namet,dobre prepsany do scenare a poutave a prijemne zanimovany.Za Princem trochu zaostava,ale porad jde o nadprumerny a prijemny animak pro celou rodinu-a navic poucny.No,o jakem filmu se to da rict?Krasne snovych 70%.(4.5.2010)

takový "odpad" si dám říct :-D(10.5.2004)

Ucházející animák, který se ale snaží být podobně kvalitním muzikálem, jakým byl Princ Egyptský, a to se mu zoufale nedaří. Písničky v Králi snů jsou totiž velmi mdlé a nezapamatovatelné, někdy dokonce i rušící. Příběh, zpracování známého biblického příběhu o Josefovi, je ucházející, ale také žádný zázrak. Na film se přesto koukat dá bez nějaké újmy na duševním zdraví.(24.11.2006)

Od skutočnosti sa to hodne líši, ale dá sa...:)(17.6.2011)

• liberita

Princ Egyptský sa mi veľmi páčil, hoci filmy s biblickou tematikou príliš nepozerám. Jozef je ale od Princa vzdialený celé kilometre. Sugestívnu a krásnu hudbu velikána Hansa Zimmera a prepracované piesne nahrádza niečím tak nevýrazným a nudným, že to naozaj nestojí za posluch. Animácia je na tom o poznanie lepšie, ale postavy sú nevyvážené a nezaujímavé. Proti samotnému príbehu Jozefa avšak nemám vôbec nič a práve preto si myslím, že takéto spracovanie si nezaslúžil.(31.10.2011)

Miluji příběh o Josefovi. Vždy jsem z něho fascinovaný. I když je v zásadě tento filmový příběh o Josefovi kopírující Bibli, tak přesto: zaujal-li vás příběh z filmu a neznáte jej čtený v Bibli - přečtěte si jej! Je totiž o hodný kus silnější. A mohu-li doporučit, nečtěte jej v staročeském překladu (kralický překlad), ale v novodobé češtině. I když je to příběh z pradávných dob..., ale živé příběhy nestárnou...(4.7.2011)

Myslím si, že je to dost dobré volné pokračování Prince egyptského, i když hudba je tam mnohem horší, tak děj je na podobné úrovni. 4* si to určitě zaslouží.(6.5.2012)