Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totální sračka a zdaleka nejhorší Noční můra. Zatímco i ty slabší díly série měly aspoň slušnou atmosféru a nápady, tady je všechno špatně. Neschopná režisérka se snaží dát filmu odlišný vzhled, ale funguje to jen v samotném úvodu v letadle. Atmosféra nulová, mizerní herci, trapný scénář, béčková režie - vrcholem všeho špatného je závěr natočený "revoluční" technologií 3D. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr som si hovoril, že tento diel atmosférou poriadne zaostáva za tými predchádzajúcimi, aby som si nakoniec na jeho chuť zvykol. Ide možno o najslabší zo všetkých šiestich, ale ponúka Freddyho v civilnej polohe z flashackov, respektíve vďaka návšteve jeho mozgu a spomienok až do detstva. Tu film naberá chýbajúce plusové body a divák sa toho dozvie celkom dosť o celej mytológii. Každopádne som od dielu s názvom Freddyho smrť čakal viac, respektíve niečo odlišné. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno a nepamatovala jsem si z něj skoro nic, ale v hlavě mi dodnes uvízly dvě scény: první když jsem Englunda poprvé viděla nenalíčeného, stojí na zahradě a domlouvá tam svojí dcerušce, že nesmí nikomu prásknout, že zabil maminku. A druhá, když Freddy lítá na koštěti, s pláštěm a čarodějnickym kloboukem:-D ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ve srajdování v sérii o Freddym Kruegerovi se pokračuje i v tomto šestém díle. Čekal jsem největší průser, ale kvalitativně bych Freddyho smrt - Poslední noční můra hodil do pytle spolu s druhým, čtvrtým a pátým dílem. Jímala mě hrůza, že tato část bude více komediálně laděná, což může trochu mást ve zdejším žánrovém zařazení. Ale mohu vás uklidnit, že krom pár momentek (např. úvodní lítačka na koštěti) a scéně s videohrou, se nejedná o ryze komediální horor. Tyhle momenty mají funkci jen v takovém roztodivném odlehčení či vyzkoušení něčeho nového, co nebylo předtím k vidění. V drtivé většině si Freddyho smrt zachovává vážnější charakter. Jak je trvajícím zvykem z předchozích dílů, opět masky a mňamkózní efekty jsou to jediné, co se dá vyzdvihnout. Vše ostatní tradičně bída a nucení se do sledování nudy, která nikam nevede. Možná oproti předchozí pětce se nejedná o takový šílený chaos s více funkčním scénářem, ale to jen v rámci srovnání. Sám o sobě scénář stojí za starou belu. Pokud nemáte vyloženě zájem smrknout spořádaně celou sérii, tak, jak jde za sebou, tak s klidem druhý, čtvrtý, pátý a šestý díl vynechte. Na sedmý Cravenův díl Nová noční můra se teprve chystám, tak třeba ještě nějaké zrnko naděje existuje. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se seriálový patlal postaví za kameru hororu. Když to měla být poslední noční můra, absolutně nachápu, proč to nesvěřili někomu jinýmu. I Uwe Boll by totiž měl nejspíš větší úspěch. Nevim, na koho sem víc nasranej. Jestli na tu krávu, co to točila nebo na scénáristu, který nejspíš prožíval nějakou osobní krizi nebo na toho, kdo tohle celé povolil. Nebýt týhle podělaný sračky, nemusel by se totiž Wes Craven zdravě nasrat a dát Freddymu rozhodně důstojnější zakončení.Od odpadu to zachránila scénka s Johnny Deppem, takže Johnny opět zachránil další film :-) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)
  • Závěrečné titulky obsahují sestřih nejlepších scén z celé série Noční můry v Elm Street. (StevenW.)
  • 12. září 1991, den před americkou premiérou filmu, byl v Los Angeles na 13. září vyhlášen Den Freddyho Kruegera. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama