Reklama

Reklama

Do morku kostí

  • Itálie Bones and All (více)
Trailer 1

Maren (Taylor Russell) je mladá žena, která touží jen po lásce a respektu. Její život však komplikuje podivná potřeba, kterou trpí již od mládí. Rozhodne se proto vypátrat svou odcizenou matku a získat tak odpovědi, které hledá. Cestou potká charismatického mladíka jménem Lee (Timothée Chalamet) se stejně podivnými chutěmi. Neobvyklé spojenectví nesourodé dvojice rychle přeroste v lásku až do morku kostí. (Bio Oko)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hannibal Lecter vyžere vaše srdce. Po dvou hodinách a deseti minutách pomalu se klikatícího děje jsem dostal hlad na více masa na těchto kostích. Spíše než na horror se tvůrci soustředili na love story o dvou pohledných mladých kanibalech, Romeu a Julii z Afriky, Timothée Chalamet a Taylor Russell se zabijáckými impulsy i když je to romantika se zvracejícím žaludkem. Road movie do pekla. Je tu spousta zapamatovatelných scén a témata samoty, skrývání svého já před společností apod. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nejnovější počin režiséra Guadagnina je skvělým mixem dramatu, romantiky a lehkého hororu, kterému na atraktivitě přidává i ústřední téma – kanibalismus. Ačkoliv se samotné téma může jevit jako výstřední, film pracuje se zajímavými myšlenkami a motivy, které vychází ze situací v běžném životě. Ústřední dvojice postav mezi sebou má potřebnou chemii, jsou výborně zahraní a oba mě strašně bavili. Nesmím samozřejmě opomenout ani Marka Rylance, který ve mně v každé scéně vyvolal snad všechny možné emoce, bravurní výkon. K tomu navíc téměř dokonalá hudba, jež kombinuje relativně jednoduché a opakující se motivy s několika perfektně zvolenými písněmi. Jelikož se prakticky jedná o road movie, snímek mě nikdy nenudil, protože pořád určitým tempem plyne dál. Celé to je, i přes místy dost zvrácené scény, svým způsobem strašně „feel-good“ a já jsem si to fakt užíval. I proto mě vážně mrzí, že Bones and all nezvládá prodat jakékoliv silnější emoce, což se projeví především na konci. Naštěstí se jedná o jediný, byť docela zásadní, problém jinak zdařilého filmu, který by neměl zapadnout. 8/10 ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

To násilie a brutalita ma príjemne zaskočili, popravde od tejto partie tvorcov a hercov som to naozaj nečakal. Strašne zaujímavý príbeh, vlastne príbehy všetkých (aj vedľajších)  postáv, ktoré trpia nielen zvláštnou poruchou chuti do jedla, ale aj žijú v prostredí, ktoré by ich životy zomleli aj bez tejto šťavnatéj prílohy. Mám toľko otázok, toľko scén by som rad videl dokončených v napríklad seriály z tohto sveta "Walking Dead bez zombikov". ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Banální bezdějová romance o dvojici mladých kanibalů, která je nesprávně marketována jako horor. Kdo by čekal, že Guadagnino plně využije možností žánru road-movie a na ploše 130 minut rozehraje pozoruhodnou studii charakterů, či ono téma kanibalismu nějakým podnětným způsobem rozpracuje, aby snímku vtiskl hlubší myšlenku, nebo ho prosytil metaforami, bude zklamán. O Guadagninovi je totiž známo, že nedokáže vyprávět kdovíjak rafinované příběhy a v případě filmu Bones and All to bohužel platí dvojnásob. Snímek dokola a zcela explicitně opakuje stále to samé, avšak skutečně nesděluje vůbec nic. Místy se dokonce zdá, že režisér točí bez scénáře a má vždy rozmyšlený jen koncept scén. Možná i proto se Bones and All jako celek rozpadá a nedává absolutně žádný smysl. Výsledkem je nebetyčná nuda, která divákovi proniká hluboko do morku kostí. Jakožto zdejší hororový expert tak snímek Bones and All nemohu doporučit k projekci a uděluji mu pouze jednu silnější hvězdu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Luca Guadagnino nejspíš hodlá být v budoucích letech ještě hodně filmařsky plodný, po Bones and All ovšem rázem začíná být důvod, proč se na jeho budoucí tvorbu těšit. Tento žánrový hybrid totiž zvládne vyvolat mnoho myšlenek, uvažovat nad faktory lidskosti a přestavit svěže pojatou tragickou romanci, na kterou se ve finále nejde dívat úplně černobíle.... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení byl filmový štáb vykraden. Městská rada Cincinnati s podporou starosty nakonec poskytla 50 000 amerických dolarů na bezpečnostní náklady. (Claw)
  • Ve 39. minutě je možno vidět plakáty kapel Kiss a Iron Maiden. (pornogrind)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

01.06.2021

Režisér Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Suspiria) má v budoucnu natočit novou verzi mafiánského dramatu Zjizvená tvář, ještě předtím si ale italský auteur hodlá natočit malé nenápadné drama Bones … (více)

Reklama

Reklama