Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na své první pracoviště přijíždí mladý zeměměřič Jiří (O. Vízner) a hledá mistra. S údivem zjistí, že je to žena a navíc hezká. Karla Dolasová (L. Švormová) je energická a ke svým děvčatům spravedlivá. A protože je venku pořádný liják, je Jiří nucen přespat v její maringotce. Tam ho také ráno děvčata objeví. Inženýr se jim líbí, ale zdá se, že on na legraci moc není…. Na tancovačce je Jiří vtažen do kola jednou z děvčat – Olgou Holečkovou (R. Stupková). Vrací se s ní ze zábavy v dobré náladě na ubytovnu, kde je ale napaden Olininým nápadníkem, který ho zbije. Olina uteče a raněného se ujme Karla… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

venca163 

všechny recenze uživatele

Holky si kvůli němu pořád tak nějak pasivně agresivně vjíždí do vlasů a celý je to propojený takovou zvláštní "starci na chmelu" morálkou, která už dneska nedává moc smysl. Herecky to ale bylo zajímavý, jinak bych podobnou TV inscenaci asi nedokoukal. (60%) ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád inscenace z pracovního prostředí z doby socialismu, ale tady nebyla žádná ideologie, Libuše Švormová byla vynikající a Oldřich Vízner i Čestmír Řanda jí zdatně asistovali. ()

curil

všechny recenze uživatele

Scénárista Vladimír Körner se vyhnul jakékoliv kritice poměrů v době normalizace a svůj zájem soustředil na životní osud čtyřicetileté ženy, která hledá v odloučeném prostředí nový smysl života. Libuše Švormová věrohodně ztvárnila svou Karličku a zastínila Oldřicha Víznera. Čestmír Řanda jako domovník a správce ubytovny si pěkně u harmoniky zapěl a to mu šlo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama