foto

Radka Stupková

  • nar. 6.5.1962 (56 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Radka Stupková se narodila v Praze, v letech 1977 až 1983 absolvovala herectví na Státní konzervatoři v Praze, hudebně dramatický obor. Po studiích byla až do roku 1986 členkou Krajského divadla v Příbrami, od té doby je na volné noze, působila v Divadle na Vinohradech a v Semaforu. V devadesátých letech se věnovala moderování, uváděla TV pořád PÍSNIČKY Z OBRAZOVKY a byla také „rosničkou“ předpovědi počasí v komerční televizi. Zkušenosti má i z muzikálů Limonádový Joe, nebo Romeo a Julie.

Ve filmu začínala rolemi dívek, studentek a mladých slečen: LEŤ, PTÁKU LEŤ, VÍKEND BEZ RODIČŮ, MLADÉ VÍNO, LÁSKA Z PASÁŽE. Její nejvýraznější filmovou postavou byla Renata, lehkomyslná starší dcera hlavního hrdiny v hořké komedii PRODAVAČ HUMORU. Menší role ztvárnila v nepříliš úspěšných komediích DISKOPŘÍBĚH 2, BYL JEDNOU JEDN POLDA 2 a JAK UKRÁST DAGMARU. Zahrála si rovněž v celé řadě seriálů: BAMBINOT, ŽIVOT NA ZÁMKU, NÁVES, POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ, ORDINACE V RŮŽOBVÉ ZAHRADĚ. V posledních letech je vytížena hlavně dabingem, pro svůj velice všestranný hlas je rozsah jejích postav velmi rozmanitý, přesto herečky se kterými si ji můžeme spojovat nejčastěji jsou Nastassja Kinski a Julia Ormondová.

Nadále se věnuje také divadlu, v současné době ji můžete spatřit jako Haničku ve hře Lucerna aneb boj o lípu (Divadelní společnost Josefa Dvořáka), Moniku ve hře Nežárli, na které se podílela i autorsky (Divadlo ve Věži) a Annu v Kornelových vdovách (Divadlo U Hasičů). Zajímá se o psychologii a mystické vědy. V mládí byla pět let vdaná, proto je v některých filmech z osmdesátých let v titulcích uvedna jako Boháčová, po rozvodu se vrátila ke svému dívčímu jménu.

Marek "wayne99" Štětka

Herecká filmografie

Filmy

2010 Anděl (TV film)
2001 Jak ukrást Dagmaru
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
1998 Čas dluhů
1997 Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
1991 Discopříběh 2
1990 Záhada tří kapitánů (TV film)
1989 Divoká srdce
Stvoření světa (TV film)
1988 Lotři od Zubaté tety (TV film)
Lékaři (TV film)
Podivuhodný večer se slečnami (TV film)
1987 Devět kruhů pekla
Fantom opery (TV film)
Podivná nevěsta (TV film)
1986 Mladé víno
Není sirotek jako sirotek
O štěstí a kráse (TV film)
Stopy zločinu: Případ pobožné mumie (TV film)
1985 Láska z pasáže
1984 Prodavač humoru
Světáci (TV film)
1983 Nota bene, Jan (TV film)
1981 Víkend bez rodičů
1979 Smrt stopařek
1978 Leť, ptáku, leť!

TV seriály

2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Odjezd bez loučení (S05E41)
Nefér manévry (S05E29)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Bíba (S01E09)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Sexbomby v Kuřeti (S04E24)
Jitrnicová odysea (S04E07)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Labutí píseň (S01E05)
2015 Bezdružice (TV seriál)
2014 První republika (TV seriál)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Skladba pro Vandu (E14)
Život je ples (TV seriál)
Senior bazar (E05)
Vyprávěj (TV seriál)
Horův nemanželský syn (S06E06)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Houbařský pes (S07E07)
2006 Náves (TV seriál)
Šťastná to žena (E09)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Oběti (TV seriál)
Živnostník (E06)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Facka (S01E09)
1988 Druhý dech (TV seriál)
A byla svatba veliká (E07)
1984 Bambinot (TV seriál)
Katastrofální omyl (E04)
Paragrafy na kolech (TV seriál)
1971 Bakaláři (TV seriál)

Dokumentární

2004 Zeměpis světa (TV seriál)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Jak se staví sen (TV pořad)
1994 Ptákoviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace