foto

Ilona Svobodová

  • nar. 20.6.1960 (56 let)
    Kladno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ilona Svobodová se narodila 20.června 1960 v Kladně. V dětství byla hodně aktivní a navštěvovala různé kroužky: dramatický , výtvarný, hrála na klavír, zpívala a tančila.Také se věnovala gymnastice. Tyto zájmy ji přivedly ke studiu na pražské konservatoři , kterou absolvovala v roce 1982. Už během studií točila filmy. S režisérem V.Matějkou natočila MÁ LÁSKA S JAKUBEM, s L Rychmanem LÁSKA NA DRUHÝ POHLED a HADÍ JED režiséra F.Vláčila (hlavní cena na XXXII. FFP) kde zahrála hlavní roli. Dále nasledovala ještě řada rolí jako například Božena ve filmu O.Vávry OLDŘICH A BOŽENA.

Již v posledním ročníku konzervatoře získala angažmá v Realistickém divadle, po 14 letech odešla do Divadla v Dlouhé kde hraje dodnes. V současnosti jí mimo jiné můžeme vidět v Bulgakovově Molierovi. Nezaměnitelný hlas Ilony Svobodové k nám promlouvá z úst celé řady zahraničních hereček ve výborném dabingu za který byla nominována na cenu TýTý. Také nesmíme zapomenout na televizní tvorbu. Hrála v řadě seriálů např. DRUHÝ DECH, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU v současnosti ji můžeme denně vídat v roli Jitky Farské v nekonečném seriálu ULICE.

Ilona Svobodová je provdána za hudebního skladatele Petra Skoumala.Má dvě děti, dceru Adélu a syna Filipa.

Ludmila "Gilli" Židkova

Herecká filmografie

2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
2014 Bastardi (TV seriál)
2013 Případ pro rybáře (TV film)
2012 Bastardi 3
2011 Bastardi 2
Naši furianti (divadelní záznam)
2008 Fredy a Zlatovláska (TV film)
2007 Soudné sestry (divadelní záznam)
2006 Příkopy (TV seriál)
100 + 1 princezna (TV film)
2005 Dva na schodišti (TV film)
Nadměrné maličkosti: Loupežníci (TV film)
Oběti: Živnostník (TV film)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
2003 O Ječmínkovi (TV film)
Strážce duší (TV seriál)
2002 Brouk v hlavě (TV film)
Bůh ví… (TV film)
Trosečníci (TV film)
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
Ex - pozice
Manželka Ronalda Sheldona (TV film)
Ta třetí (TV film)
Věrní abonenti (TV film)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1999 Isabela, vévodkyně Bourbonská (TV film)
1996 Revizor (divadelní záznam)
1992 Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1990 Jen o rodinných záležitostech
Trojlístek (TV seriál)
Věčný tulák (TV film)
Závrať (TV film)
1989 Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Rubín má barvu krve (TV film)
Řetězová reakce (TV film)
Supersen (TV film)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Dvě z Paříže (TV film)
Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
Naděje má hluboké dno (TV film)
Piloti
Ten zázračný dotek lásky (TV film)
1987 Arabesky (TV film)
Maruška (TV film)
Motovidla (TV film)
O lesním království (TV film)
Stíny a šepoty jezera (TV film)
Strom pohádek (TV seriál)
Strom pohádek: O perníkové chaloupce (TV film)
1986 Blankytná pohádka (TV film)
Těžká hodina (TV film)
1985 Černá země (TV seriál)
Přezůvky Štěstěny (TV film)
Pusu, pusu, pusu! (TV film)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Anynka a čert (TV film)
Oldřich a Božena
O princezně Solimánské (TV film)
1983 Cesta na Borneo (TV film)
Díra ve zdi (TV film)
Návštěvníci (TV seriál)
Princezny na trvalou (TV film)
Tři mušketýři (TV film)
1982 Má láska s Jakubem
O labuti (TV film)
Ples na rozloučenou (TV film)
Vítr v kapse
1981 Hadí jed
Láska na druhý pohled
1980 Dopis (TV film)
Tak co, mladý muži? (TV film)
1979 Chvíle pro píseň trubky (TV film)

Dokumentární

2004 Hledání Janáčka (TV film)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
TýTý 2010 (TV pořad)
Zahrada pod lupou (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace