Reklama

Reklama

Šoumen krokodýl

  • USA Lyle, Lyle, Crocodile (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když se rodina Primmů přestěhuje do New Yorku, jejich syn Josh se snaží zvyknout si na novou školu i přátele. Vše se změní od okamžiku, kdy Josh objeví Lylea – zpívajícího krokodýla, který miluje koupele, kaviár a dobrou hudbu – v podkroví jejich nového domova. Chlapec a krokodýl se velmi rychle spřátelí, když ale Lyleovu existenci začne ohrožovat zlý soused pan Grumps, Primmovi se musí spojit s Lyleovým charismatickým majitelem Hectorem P. Valentim, aby ukázali světu, že rodina může vzniknout na nejneočekávanějších místech, a že na velkém zpívajícím krokodýlovi s ještě větší osobností není nic špatného. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Na záběreh z půdy je vidět plakát k muzikálu Josef a jeho pestrobarevný plášť (1968). Jedná se o jeden z prvních muzikálů Andrewa Lloyda Webbera. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy krokodýl Lyle (Shawn Mendes) zpívá v zoo, má Josh (Winslow Fegley) na sobě svetr odkazujícího na vesmírný program Apollo. Jedná se také o odkaz na film Osvícení (1980), kde tento svetr nosí hlavní postava Danny (Danny Lloyd). Podle některých konspiračncíh teoretiků je tento svetr důkazem o tom, že přistání na Měsíci ve skutečnosti vůbec neproběhlo a údajné záběry z něj natočil Stanley Kubrick, režisér zmíněného filmu Osvícení. (L_O_U_S)
  • Jméno chřestýše Malfoy, kterého ve filmu má Trudy (Lyric Hurd), je odkazem na knižní a filmovou sérii Harry Potter, kde se jeden z rodů jmenuje příjmením právě Malfoy. Zároveň had je symbolem koleje Zmijozel, kterou členové rodu Malfoy navštěvují. (sQelle)
  • V dôsledku pandémie COVID-19 skladatelia hudby k filmu nemohli spolupracovať osobne, a preto spolupracovali na diaľku pomocou Dokumenty Google a Zoom. (Arsenal83)
  • Film obsahuje prvky oboch prvých dvoch Lyleovských kníh Bernarda Wabera: "The House on East 88th Street" (1962) a "Lyle, Lyle, Crocodile" (1965). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Mariette (Georgia, USA) a New Yorku (New York, USA) v septembri 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama