Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Až poté co jsem trochu dospěl (jak filmově tak věkově) shlédnul většinu Allenových filmů a viděl "Mravence" v originálním znění, jsem pochopil jak je to neuvěřitelně chytrý film. Líbilo se mi to i předtím, ale teď je to pro mě fakt bomba. Tvůrčí aktivita se tu uplatnila s mravenčí dokonalostí a já jsem se nestačil divit. Fakt výborná podívaná a rozhodně nejchytřejší animák. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Mravenec Z mě nakonec docela příjemně překvapil. Pár vtipných hlášek, odkaz na Pulp Fiction a skvělý dabing (v originále) způsobí, že se člověk u filmu skutečně baví. Obzvlášť jsem si vychutnával každé slovo samotného Zeta, který jakoby svým chováním přesně vystihoval postavy, které hraje ve svých filmech Woody Allen. Těžko říct, jestli Mravenec Z byl šitý na míru pro Allena, nebo jestli až Allen vnesl postavě to své "já" – každopádně je to velká zábava. Prostřední část filmu je trošku nudnější, ale i tak se jedná o nadprůměrný animák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mravec Z" ma ako prvý 3D animovaný film donútil zamyslieť sa nad silou tohto filmového odvetvia. Ľudia zo štúdia Pixar to posunuli do úplne iného rozmeru. Skvele odvedená práca na počítačových animáciach, nadabovanie postáv slávnymi hercami, tzv. globálny príbeh pre všetky vekové skupiny, humor, poučenie, emócie. Z tohto receptu vzniklo do dnešných dní nespočet podobných filmov. No "Mravec Z" pre mňa stále ostáva šľachticom medzi animákmi. **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chutí to ako bobky.“ – „Ukáž. Hm. Máš pravdu. SÚ to bobky... a vynikajúce.“ Priznám sa, že hoci ma to trocha mrzí, tento film ma nikdy príliš nebavil. Pravdupovediac, nijako extra sa mi do srdiečka nezapísal ani konkurenčný (vznikol v tom istom roku v štúdiu Pixar) ŽIVOT CHROBÁKA (asi mám niečo proti hmyzu, neviem), no v porovnaní s MRAVCOM Z je to explózia atmosféry. MRAVEC Z nie je vec, ktorá by ma oslovila, myšlienka na tému „A teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus“ je fajn, ale na celý film nestačí, postavy schematické a fyzicky nesympatické, iba zriedka to chytí dych („zábavný park humusu“). Jedná sa o jeden z prvých filmov vtedy čerstvo založeného hollywoodskeho štúdia DreamWorks (resp. o jeden z prvých 3-D animovaných filmov vôbec), ale preto ma to ešte baviť automaticky nezačne. Každopádne, nápad s tým, KTO dabuje, je originálny a originálnejší o to viac, že dané postavy okrem hlasu prebrali aj „základné črty“ svojich dabérov (Sylvester Stallone, Woody Allen!). No Pixar je Pixar. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Ve stejném roce spolupracoval Danny Glover (Bradáč) se studiem DreamWorks i na dalším animovaném filmu, kterým byl Princ Egyptský (1998). (KucC)
  • Některá motivační hesla se ve velkých korporacích skutečně používala či používají (například "volný čas je na trénink"). (ČSFD)

Reklama

Reklama