Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťané Dan Aykroyd a Jane Curtin mají za úkol připravit půdu pro budoucí invazi na Zemi. Při přistání se ale zřítí. Musí zapomenout na své poslání a začít žít jako lidé. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě našel naprosto geniální komedii. Od první minuty jsem se smál jako blázen, až jsem plakal. Jen v prvních dvaceti minutách nám film servíruje tolik gagů a vtipů, co se jich vleze do deseti moderních hollywoodských komedií. Jsem obrovským fandou rozhodnutí tvůrců, kteří vyobrazují šišaté mimozemšťany jako „obyčejné lidi“, to jest, že se nikdo nepodivuje nad jejich šišatými hlavami. Dan Aykroyd byl ve své roli naprosto geniální, stejně jako například Jon Lovitz, který si zahrál zubaře. Jejich výrazy vydají za tisíc slov a nemohl jsem jinak, než se při jejich sledování smát, až sem se za břicho popadal. Tvůrci současně úžasným způsobem ztvárnili postavy, které se objeví na zcela cizáckém místě, tzv. „fish out of water“. Tenhle typ filmů mi hrozně chybí v dnešním filmovém světě přesyceném komiksovými snímky, prequely, sequely a kdo ví čím dalším. Stejně tak vůbec nepůsobí jako oko na pěst účast mnoha skvělých komiků své doby v miniroličkách. Nečekaným překvapením byla role pro Michaela McKeana, který ztvárnil roli bratra Saula Goodmana v seriálu Better Call Saul, odnoži Breaking Bad. „Greetings, my genetomate.“ „The impending cone prepares for its emergence.“ Umírám smíchem :D. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, ktoré si roky chcete pozrieť, no dlho ste ich odkladali? A keď sa k nim konečne dokopete, zistíte, že ste reálne o veľa neprichádzali? "Coneheads" je pre mňa presne týmto filmom. Môžeme argumentovať, že ma malo hodnotenie CSFD dávno odradiť, bol som zvedavý, ako bola spracovaná komédia o mimozemšťanoch so špicatými hlavami. Asi som divný, ale toto bol film, ktorý som chcel vidieť. Tak som si ho konečne pozrel a zhodnotil, že dokopy som o veľa neprichádzal. Film má svoje dobré momentky a spočiatku to pôsobí, že to môže byť aj celkom vtipné. Dokonca si myslím, že spôsob ako Aykroyd a Curtin hrajú svoje postavy nie je vôbec zlé. Problémom je však pre mňa ako normálne na nich všetci reagujú, pričom by podľa mňa mali byť úplne vyjavení, že kde sme sa to vlastne ocitli. Vďaka tomu to pôsobí ako samozvaná paródia na sci-fi, ktorá v mnohom nefunguje. Mimozemšťania sa postupne začnú správať viac ako ľudia (hoci ich dialekt sa moc nezmení) a nie je veľmi vtipné vidieť ako Dan Aykroyd dá hrdzavú sviečku do úst, vytiahne ju vyčistenú a všetci sa tvária, ako keby to bola úplne najsamozrejmejšia vec na svete, že to tak funguje. Nie je to vtipné, pretože si to neviem absolútne žiadnym spôsobom predstaviť. Komédia funguje, ak to pôsobí uveriteľne. No tu to vôbec nefungovalo. Ako som povedal, má to niekoľko dobrých momentiek, postavy sú okey, nič ma vyslovene neiritovalo, no dúfal som, že sa na tom zasmejem oveľa viac. V podstate som si to skôr odsedel v úplnej tichosti. A to je škoda. Hodnotenie: C ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Mě se náhodou Šišouni líbili. Film je ze začátkuparodií Ameriky z pohledu emigrantů (byť hodně šišatých). Tvůrci si dělají legraci z americké nevzdělanosti a tuposti (Francouzi jsou doopravdy takto šišatí?). Bohužel časem, film ztrácí dech a stává se zněj typický americký produkt- Amerika je super. Opravdová škoda. Ale i tak se na tuto zapadnutou komedii, vždy rád podívam a u první třetiny se skvělě bavím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem doufal aspoň v příjemnou průměrnou komedii, ale nedočkal jsem se. Je to nuda, zasmál jsem se tak jednou a celkově ten námět mohl být mnohem líp promyšlený. Ujde to, když není nic lepšího k dispozici, ale jinak je to fakt strašně slabé. Taková hodně, fakt hodně nenáročná podprůměrná americká komedie, u které nesmíte ani náhodou myslet, protože jinak vám z těch nelogičnosti exploduje mozek. Ale v malých rolích se zde aspoň objeví pár "hvězd", jako třeba Adam Sandler nebo Jonathan z Survivoru... Slabé 2* ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

"Hej, predstav si mimozemšťanov so šišatými hlavami, to bude sranda. Ostáva už len uplácať nejaký ten scenár na vyplnenie zbytku filmu." Asi tak mi to pripadalo že vznikol tento film. Pár dobrých vtipov v súvislosti s ich šišatými hlavami, ale zbytok filmu o ničom................. A ten nezmysel, že polícia nemôže nájsť šišatých, ktorý si len tak behajú po meste bez maskovania, to už je hádam moc aj na komédiu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Dan Aykroyd (Beldar) vzal na natáčanie svoju dcéru Danielle a tej sa kostýmy tak zapáčili, že si zahrala postavu Connie vo veku 3 rokov. (beso74)
  • Ohňostroj na futbalovom štadióne sa natáčal na futbalovom ihrisku Paramus High School. (beso74)
  • V nemeckej verzii bol hlas najvyššieho majstra dabovaný tak, aby pripomínal vtedajšieho kancelára Helmuta Kohla. (beso74)

Reklama

Reklama