foto

Kevin Nealon

  • nar. 18.11.1953 (63 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa v St.Louis, 18.11.1953, ale vyrastal v Bridgeporte, štát Connecticut. Vyštudoval marketing, no pracovné uspokojenie našiel ako zabávač. Keďže táto práca ho zo začiatku nevedela uživiť, musel si zabezpečiť aj iné vedľajšie zamestnania.
Na obrazovke sa prvýkrát objavil v "THE TONIGHT SHOW WITH JOHNNY CARSON", ale jeho hviezda začala žiariť až v programe "SATURDAY NIGHT LIVE" televízie NBC, kde pravidelne vystupoval v rokoch 1986-1995.
Filmový debut zažil v romantickej komédii "ROXANNE" so Steveom Martinom. Zahral si s Adamom Sandlerom vo filmoch "HAPPY GILMORE" a "THE WEDDING SINGER", neskôr aj s Jackom Nicholsonom v "ANGER MANAGEMENT" alebo Eddiem Murphym v "GRANDMA'S BOY".
Okrem filmov sa objavil aj v seriáloch. V komédii "STILL STANDING" si zahral Teda Halversona, Millerovho súťaživého a náboženského suseda a v seriáli "MONK" sa ukázal v roli pacienta sanatória. Dlhodobejšie ho bolo vidieť v seriáli WEEDS, kde exceluje ako Doug Wilson, skrachovaný primátor mesta Agrestic, ktorý myslí len na sex a trávu.
Ako komik mal tú česť uvádzať rôzne ocenenia, napr. "AMERICAN CINEMATHEQUE TRIBUTE" alebo GENESIS AWARDS pre Animal Planet.
Popri hraní a vystupovaní si našiel čas aj na písanie a v roku 2008 vydal knihu "Yes, You're Pregnant, But What About Me?".
Žije v Kalifornii s manželkou Susan Yeagley a synom Gableom. Je vegetariánom už od prvej polovice deväťdesiatych rokov, pretože sa mu nepáči kruté zaobchádzanie so zvieratami. V tejto iniciatíve ho podporovala aj jeho bývalá manželka Linda Dupree, s ktorou podporovali aktivity rôznych organizácií zaoberajúcich sa ochranou zvierat.

chronos "chronos88" thebear

Herecká filmografie

2016 Man with a Plan (TV seriál)
Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Ghost Dog
2014 Dovolená za trest
Pro, The (TV film)
Ulička hanby
2012 Isabel (TV film)
2011 And They're Off
Bucky Larson: Zrozen být hvězdou
Zkus mě rozesmát
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Glenn Martin DDS (TV seriál)
Příšerky z podkroví
University of Andy (TV seriál)
2008 Remarkable Power
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2006 Král videoher
V dobrém i zlém (TV seriál)
2005 Tráva (TV seriál)
2003 Bláznivá školka
Kurs sebeovládání
Pozor, hodný pes!
2002 Osm bláznivých večerů
Pán převleků
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2001 Před svatbou ne!
Špinavej Joe
Tři staré grácie (TV film)
2000 Bar Hopping (TV film)
Malý Nicky - Satan Junior
Šílený Cecil
1999 Zabijte ho!
1998 Píseň pro nevěstu
Ředitel má volno (TV film)
1997 Hiller and Diller (TV seriál)
1996 Champs (TV seriál)
Rivalové
1995 Jeffrey
1993 Partners (TV film)
Šišouni v New Yorku
1991 Šťastné a veselé
1989 Cranium Command
1987 Roxana

Dokumentární

2016 Comedy Club, The
2015 I Am Chris Farley
2014 Misery Loves Comedy
2011 Dying to Do Letterman
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2005 Weeds: Suburban Shakedown (TV film)
2003 New Face of Late Night TV, The (TV film)
2002 Comedian
2001 Adam Sandler Goes to Hell
Satan's Top Forty
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 In Bed with Joan (TV pořad)
2012 Kevin Nealon: Whelmed, But Not Overly (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2007 The Next Iron Chef (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
2002 Conspiracy Zone, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Rutles 2: Can't Buy Me Lunch, The (TV pořad)
2001 Wild Desk Ride (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 Big Laff Off, The (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2012 Kevin Nealon: Whelmed, But Not Overly (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace