Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hrůzný a fatální omyl. Tohle není jemnohumorná, chytrá a ironická sci-fi komedie, kterou jsem se sympaťákem Duchovnym a oduševnělou kráskou Juliannou očekával, tohle je prvoplánově stupidní "ha-ha-ha" komedie ve stylu jiných stupidních crazykomedií, jen to prdění a defekování v ní chybí. Ale je v ní megaklystýr hasičskou stříkačkou. Trojlístek 'legračních' a 'vtipných' dementů (promiň Davide) mě postupně krkal čím dál tím víc a dokoukal jsem to jen kvůli zajímavým emzákům a Julianně. Mou nelibost a nesouhlas neobměkčil ani odlehčený konec. A teď zase hodně dlouho nechci vidět žádnou crazykomedii. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. The Meteor ,2. Cells Divide ,3. In the Hall By The Pool ,4. The Army Arrives ,5. The Ira Kane? ,6. Fruit Basket For Russell Woodman ,7. The Water Hazard ,8. Burgled ,9. The Forest ,10. The Cave Waltz ,11. Blue Fly ,12. Cutie Pie ,13. Animal Attack ,14. Dino Valley ,15. The Mall Chase ,16. Monitors Out ,17. Room For One More ,18. Fire ,19. Selenium ,20. The Fire Truck ,21. The Amoeba Emerges ,22. To Go Where No Man Has Gone Before ,23. Our Heroes ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Reitmanov návrat vo veľkom štýle. Silný soundtrack, množstvo humoru, gagov, hlášiek, skvelí herci ... tak ako tomu bolo mnoho rokov dozadu, za vrcholnej Reitmanovej formy. Triu Scott-Jones-Duchovny to ide skutočne skvele a výborne im sekunduje aj božský Dan Aykroyd s pár nezabudnuteľnými hláškami ("Táto stolička je tu pre mňa?"). Zaručená zábava. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je to strašná kravina, ale vcelku dobře jsem se bavil. Kdyby tam neprudil (jako vždy) příšerný a trapný Scott a dva tupí bratři, tak bych snad přidal i hvězdičku navíc. Duchovny-Mooreová i Jones jsou skvělí, děj rychle odsejpá a hlavně mě neskutečně bavil roj příšerek a stvůrek. Čekal jsem větší trapas a býl jsem (místy) vcelku příjemně překvapen. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek značnou část své stopáže osciluje mezi dvěma polohami, přičemž na komedii (parodii) je to málo vtipné a k seriózně se tvářícímu kousku to má ještě mnohem dále. Kouknout a zapomenout, což po pravdě není zase takový problém. To ale neplatí o posledních cca 20-ti minutách, kdy si tvůrci konečně uvědomili, na kterou stranu se přiklonit a já si (ve světle faktů a trojlístku Duchovny-Moore-Scott), musím přiznat jedno: bavil jsem se víc, než bych čekal. Jedno se musí ovšem nechat a nezbývá než souhlasit se S.W.Scottem. Na kur domácí (možná) zabírá „napipipipina“ popř. "kokokoko", ale na „pořádné samice, co stojí za to“, už od nepaměti pouze a jedině „You are so beutiful“. To ví každej správnej chlap. P.s. další věcí hodnou souhlasu a zapamatování,….že sehnat Se v 1.30 am je daleko snažší, než sehnat dobré pití… Nechť žije Head and shoulders, („tak trochu“ jiný Biolit) aneb z tohohle klystýru by měl radost i Dobrý voják Švejk. P.p.s. nekoukal jsem na jméno distributora, ale HODNĚ bych se divil, kdyby v tom (alespoň částečně) neměl prsty vlasový koncern Head and Shoulders. Takovouhle reklamu (k nezaplacení), aby člověk pohledal. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Na konci filmu, těsně před titulky, je krátká reklama na šampon Head & Shoulders, v níž hrají představitelé hlavních mužských hrdinovů (Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones). Reklama končí tím, že všichni tři zvednou ruce a v nich drží lahev H&S. Orlando Jones ji však drží obráceně. (Johnec)

Reklama

Reklama