Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film s dramatickými prvkami, ktorému pomáhajú výkony hlavných predstaviteľov, zatrpknutého Aykroyda, roztomilej kozmetičky Jamie Lee Curtis až po sympatického Culkina a sladkú Annu Chlumsky. Mám rada tie rozprávkové príbehy z amerických mestečiek rámcované honosnými vilami a celkom ,,obyčajnými" osudmi. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o děvčeti a jejím kamarádovi, dalo by se říct klasický příběh z amerického maloměsta o dětském přátelství a prvním polibku. Ale pár netradičních prvků by se našlo: Vadin otec je majitelem pohřebního ústavu - morbidní a netypické místo pro výchovu dítěte. Druhá věc vybočující z obvyklosti je tragédie, u amerických filmů vídaná jen málokdy. A právě absence happyendu je pro mě zdrojem častého dilematu: 3* nebo 4*? Nakonec nezbývá než připustit, že chvilkama je to nuda a Vada je fracek na pár facek:-). Tedy 3* a hezkých 69% pro příjemný film na nedělní odpoledne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)
  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)

Reklama

Reklama