Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jako malý capart znal z televizních upoutávek, ale nikdy ho neviděl, ačkoli ho jistá televize točila pořád dokola. Čekal jsem spíše průměrný dětský film a překvapivě jsem dostal víc. Yeah, je to americký dojáček, ale Dan Aykroyd je boží jako vždy a jeho snaha vychovávat dceru v prostředí pohřebního ústavu je vtipná sama o sobě. Děcka jsou většinou neotravná a když už nejsou, mají k tomu důvod. Škoda, že Culkin po Sám doma nic nenatočil, docela rád bych ho viděl i jako dospělého herce a ne jako vymletou fetku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh inteligentnej dievčiny trochu okorenený humorom a končiaci veľmi smutne. Celkom gýčovité zameranie na vnímanie citlivého diváka použitím detí a ich smutného osudu. Musím vyzdvihnúť skvelý výkon Macaulayho Culkina. Veľká škoda, že sa z neho stalo to, čo sa stalo a tiež škoda, že aspoň v detstve nenatočil viac filmov. Tento film som videl veľa krát v detstve a vždy ma film dostal. Film sa nehrá s divákom a doslova mu napľuje emócie do tváre. Asi jeden z najobľúbenejších rodinných filmov. ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jsem překvapená. ,,A funny and moving family film'' je heslem pro strašně nudný, nic neříkající film plný stále přehrávajících dětských herců. Ale tohle? Nejenže ta holčička byla výborná herečka (dost dobrá na poměry dětských hereček) ale úspěch zaručoval kluk z filmu Sám doma, kde už vlastně toho prokázal celkem hodně. A dojemné to bylo dost. Sice si myslím, že na rodinný a komediální film trochu příliš. Copak se jedenáctiletá holčička může ocitnout v takové situaci? Už i to vyrůstání v pohřebním ústavu je kapku uhozené. Ale to by se dalo prominout, protože se mi film opravdu líbil! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl v roce 1991 řekl, že takové dítě, jako je Macaulay Culkin, skončí v dospělosti na fetu. Co se potkávám s jeho dalšími filmy z dětství, tím více tomu nerozumím. Nevím totiž, kde jinde byste v devadesátých letech vyhrabali roztomilejší dítě do filmu, než byl právě on. Jinak se jedná o standardní srdceryvný příběh. Na jedno shlédnutí dobré, ale podruhé bych se této životní realitě do očí koukat nemusel. ()

sans.sourire 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Původně jsem neplánoval jej sledovat, ale nakonec se stalo a uchvátil mě. Ihned jsem chtěl vědět, o čem to je, co bude dál. Musím říct, že tento film byl opravdu smutný. Aspoň tedy určitá scéna. A všechny myšlenky, které si to neslo, byly moc milé, zajímavé a reálné. Určitě si tento film zapamatuji. Opravdu se mi líbil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)
  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama