Reklama

Reklama

Infinity Pool

  • Kanada Débordement (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James (Alexander Skarsgård) a Em (Cleopatra Coleman) Fosterovi si užívají all-inclusive dovolenou na pláži na fiktivním ostrově La Tolqa, když smrtelná nehoda odhalí perverzní subkulturu hédonistického turismu, bezohledného násilí a surrealistických hrůz v letovisku. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Podobně jako většina komentujících jsem byl víc spokojený s první polovinou. Po zbytečně dlouhých halucinacích se film trošku unaví, ke konci se ale naštěstí zmátoří. A minimálně mně ještě trochu připomene Funny Games! Chválím velmi originální námět a fakt hnusný masky. Myslím si ale, že hlavní postavu mohli v závěru potrápit ještě víc, a stačila by k tomu pouhá věta. Na druhou stranu tápat v nevědomosti jako James je taky zajímavé. 57th Kviff ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krapet více, ale jinak mě film nezklamal stejně, jako režisérovy předchozí počiny. Příběh Jamese, který musí nahlédnout na dno své duše, aby shodil masku, kterou si tak rád nasazuje, je samozřejmě bizarní, protože jinak by to snad ani Cronenberg nenatočil. Brandon Cronenberg. Nejkontroverznější jsou samozřejmě halucinogenní orgie, kdy člověk vidí i to, co tam asi nejspíše není... tak nějak jsem si vzpomněl na Society (1989). Mia Goth je čubka, co manipuluje se všemi včetně diváka. Nejlepší je, jak se nakonec promění zpět v nenápadnou turistku. Jistě, leckomu nestačí podříznuté hrdlo či rozmašírovaná hlava, jenže Cronenberg nemá potřebu používat šokující gore k tomu, aby natočil mrazivý příběh. To obnažování Jamese je totiž děsivé i bez toho...stejně jako hra společenstva hostů, která jako by neměla hranice. Šibenik v Chorvatsku je vskutku krásný, a tak byl dobrou volbou. Kamera má smysl pro detail i tiché scenérie - lehce se vlnící a třpytící moře, architektura či mlha povalující se u země. Film, co bych velmi rád býval viděl v kině, páč kamera s hudbou jsou vskutku úžasné. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tezka vec, ale libilo se mi, nejdrive zacatek fakt navnadi na totalni a top zapletku a postavy, pak to zacne docela divocit a ztracel jsem se, ale pak jsem se zase chytil a cekal na zaver, kterej me celkem neuspokojil, ale pochopil jsem..hodne hravej a chytrej film, zatim opatrne 3/5 ps: uslintanej,ospalej, uslintanej alexandr byl skvelej a dabelska mia byla demonicka... asi to budu mit rad 🥹🫵 ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší , nejdebilnější, nejdementnější , nejnudnější, nejtrapnější film , který jsem v životě viděl.  Měl jsem to vypnout hned po úvodních titulcích , když byla tma a vyjkládali si v posteli, pak dementně otáčející se kamera a já debil koukal až do konce co j eto za ptákovinu a co se z toho vyklube. NIC! Jen naprostá ztráta času a nervy, na jakou ptákovinu se to dívám místo nějakého dobrého filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co se stane v La Tolqa zůstane v La Tolqa. Zatím nejlepší Brandon Cronenberg, který až nyní plně režijně dozrál a jde v taťkových šlépějích. Cronenbergův rukopis tu jde zkrátka velmi cítit a komu jeho filmy nevoní, tak ani teď se to nejspíš nezmění. Infinity Pool je však spíš Psychedélickým Thrillerem než Hororem, který sází na znepokojivost a nekomfortnost. Zvrácené spíše námětem a myšlenkou než explicitním násilím- toho je tu na můj vkus méně než jsem dle zámořských ohlasů čekal, ale zas to vybalancují jiné prvky. Ústřední pár si užívá all-inclusive ve fiktivním resortu, ale idylickou dovolenou změní náhlá fatální nehoda, která změní život všech zúčastněných navždy. Zaujmou drsná místní pravidla s pervérzní místní subkulturou, psychologickým hédonismem a originálně pojatým klónováním. Režijně a technicky nadstandardní, herecky působivé. Alexander Skarsgard hraje skvěle a Mia Goth předvádí další afektovaný a šílený výkon- Pearl 2 Evolved. ( Ta holka mě fakt baví a rajcuje zároveň) a potěší jedna psychotropní a halucinogenní sexuální Orgy scéna, která je fakt v TOPU a už rozumím zvolenému ratingu NC-17, byť spíše kvůli nahotě než násilí. Gore tu imho prakticky není vůbec ( krom jedné hezky rozmlácené hlavy tu není takřka nic), ale znepokojivá atmosféra, kde něco nepříjemného visí ve vzduchu tu funguje výborně a scénaristicky je to docela nepředvídatelné a poměrně správně divoké. Rozhodně jsem se bavil více, než jsem doufal. Film díky svému kontrovérznímu pojetí a absenci výraznějších hororových scén nepotěší úplně všechny, ale to je pro Cronenberga typické. Má to hloubku, skvělé herce, působivé nápady, suverénní režii i pervérzní nahotu + ty masky byly dokonale creepy, škoda že je nevyužili ještě lépe a častěji.. Chybělo fakt už jen pořádný Gore k naprosté spokojenosti. 8/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v Šibeniku v Chorvátsku. Po dvanástich dňoch natáčania sa produkcia presunula do Budapešti v Maďarsku, kde sa natáčanie skončilo. Postprodukcia prebiehala v kanadskom Toronte a bola dokončená v druhej polovici roku 2022. (Arsenal83)
  • Film pre svoje „niektoré grafické násilie a sexuálny obsah“ dostal obmedzenie, že sa môže premietať len dospelým. Po neúspešnom odvolaní sa s cieľom sprístupniť film mladším divákom sa nakoniec rozhodli film zostrihať. Nezostrihaná verzia tak bola premietaná len na Sundance festivale, zatiaľ čo upravená verzia bola uvedená do kín. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno