Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Béčko z roku 1991, které má ještě nádech 80. let. Hlavními hrdiny jsou dva drsňáci - Don Johnson a Mickey Rourke. Ti se protkloukají životem a žijí ze dne na den. Jsou nerozlučnými kamarády, kteří brázdí Kalifornii na chopperech. Těžko říct, jestli je nějaký film víc "chlapský" než tenhle. Samozřejmě nesmím zapomenout na komando s AUGy a černými plášti. Tohle je přesně ten film, který vás dostane svojí atmosférou. Mám rád Dona Johnsona. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Cigaretka po sexu, pohled z okna na ohňostroj, pohled na fotku manželky / přítelkyně v peněžence a šup do motorkářského mundůru. Ještě závěrečný pohled na rozloženou náhodnou známost na posteli, vyfouknutí cigaretového kouře mužské siluety v protisvětle a odchod. Jak jinak (a lépe) charakterizovat před úvodními titulky jednu z hlavních postav bez jediného slova. Potom ještě skvělá motorkářská montáž s nápaditými prolínačkami a je tu - brácha Bruce Willise, v tomhle filmu jeho dokonalá imitace Mickey Rourke. Bohužel celý film není tak skvělý, jako jeho začátek. Narážka na westerny sálá z každé vteřiny filmu, bohužel stupidní nápad neprůstřelných zabijáků sráží úroveň tohoto filmu až mezi zapadlá béčka videopůjčoven. A přitom stačilo málo a Harley Davidson a Marlboro Man byl nesmrtelný kulťák jako Die Hard. Škoda. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle je moc zábavně povrchní jednohubka a to rozhodně ne v opovržlivém významu. Od záčátku si to na nic nehraje a celkem si to udrží i nadhled až do konce. Story je jednoduchý, motivace je jednoduchá a díky tomu se to nedostane do trapnosti kdyby se to o něco snažilo. Mickey Rourka je ještě ve formě, těsně před tím než se z něho stane gumovej ksicht jako je teď. Don Jonson konečně v lepší poloze než jen starostivej hezoun s vyfoukanejma vláskama. Strašně mě bavěj jaký tam maj auta espézetky.Takovýdle detily oceňuju. :D ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,You think, Harley. I survive.“ Dva kámoši na život a na smrt na harleyích, co si to šinou světem a žijí ze dne na den, to zní jako ta pravá americká svoboda. Že to ale není úplný med ukazuje tento zajímavý béčkový film. Je to upřímná jízda dvou nepříliš chytrých postav v nepříliš chytře napsaném příběhu. Ale jak Rourke, tak Johnson jsou sympaťáci, obyčejní týpci z masa a kostí a prostým náhledem na svět. Škoda jen, že proti nim stojí hloupá banda záporáků v kožených pláštích v čele s Tomem Sizemorem v době kdy ještě postrádal charizma. Potěšil mě objev mladého Esposita, který hraje ukřičeného hippie černocha. Film je zábavný, rychle plyne a o přestřelky není nouze, na jedno shlédnutí je to výborná volba. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)
  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama