Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu svérázná finská variace na Silence of the Lambs. Herci sice nejsou žádní celebritní profesionálové jako v americké inspiraci (o inspiraci se dá myslím směle hovořit, aspoň v první polovině), ale zase jsou tím pádem nám smrtelníkům bližší, jejich projev je tak nějak civilnější, i děj filmu je mnohem komornější, seversky strohý, zkrátka film má evropský rukopis. Na druhou stranu mi ale třeba postava sériového vraha Maasaly(-a?) přišla na evropské poměry příliš vyumělkovaná. Za zvláštní zmínku každopádně stojí podivínský a napůl šílený (nebo napůl uzdravený?) vyšetřující detektiv (s diagnózou 'sociální fóbie'), s prapodivnými (ale funkčními) vyšetřovacími metodami. Na jeho výslech "řezníka" hned tak nezapomenu, určitě jeden z nejdivnější výslechů, jaký jsem ve filmu viděl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

celovečerní Sorjonen sice přichází s novým případem,ale vzhledem k tomu,že prakticky přímo navazuje na třetí řadu,tak jako samostatná (a ne úplně povedená) kriminálka neobstojí.Na scénu se vrací všichni staří známí,včetně sériového vraha Maasaly,což je v mnoha ohledech fajn,ale to je asi tak všechno.Rádoby twist nedává moc smysl a pokud to bylo myšleno jako uzavření Sorjonenových příběhů/případů.pak se to dalo udělat lépe...60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Sorjonen: Muraalimurhat", je voľné pokračovanie troj sezónneho seriálu s rovnakým názvom, pričom námetovo sa vezie na totožnom motíve, dolapenia sériového vraha. Tentokrát ide o samozvaného "Sudcu", ktorý dáva prostredníctvom ankety na sociálnych sieťach ľudom na výber, kto príde o život. Že je námet skvelý, o tom niet pochýb. Prvá hodina je aj scenáristicky výborná. Dobrá hudba, dej má hlavu aj pätu, proste málo čo sa dá vytknúť. Lenže potom to zas a znova (rovnako ako v prvej sérii seriálu) skurvia vďaka nejakému "akože" originálnemu twistu, ktorý vôbec nebolo zapotreby, pričom aj samotný duch snímku, ktorý sa v úvode započal, ide úplne stranou. Počiatočné tempo je pomalšie, tí čo majú radi snímky bez akcie, pričom majú na kriminálky nižšie nároky, budú spokojný. Ja osobne som ostal na pól ceste. Strašná škoda .. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný apendix dobrého seriálu, chvílemi jsem i uvažoval, jestli mezi ní a filmem něco nebylo (bohužel ne), protože o příčinách a souvislostech se toho moc nedozvíme, jen sledujeme Sorjonenovu genialitu a jeho katarzi, která ale nemá s přihlédnutím k tomu, co jsem popsal, moc smysl. Rozčarování. 50%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Finové si natočili vlastní verzi Mlčení Jehňátek! Film je údajně sequelem seriálu z roku 2016, takže znalci seriálu se budou orientovat lépe, dějově je film trochu matoucí, pomalejší a né až tak záživný, ale na druhou stranou jsou zde i solidní momenty a pár slušných nápadů, takže za zhlédnutí určitě stojí. Samotný nápad o anketě, bez kterých lidí by bylo na světě lépe je pozoruhodný, záporák je skvělý, atmosféra ponurá, na vraždy také dojde a objeví se zde jedna solidní taktická přestřelka na mostě proti speciální jednotce a to mě docela zvedlo ze židle. Možná tomu chyběl nějaký silnější závěrečný zvrat či zábavnější tempo v průběhu, takže za mne jen opatrný palec nahoru, ale fanoušci kriminálek by rozhodně měli zbystřit. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Mŕtvy Lasse Maasalo, v čase od 1:43:08 do 1:44:53, má striedavo zatvorené aj otvorené ústa. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama