Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace mozku Iry Levina a krásy Sharon Stone je pro mě neodolatelná. Levine není pro mě jen Rosemary a Stepford, to jsou taky Hoši z Brazílie a Polibek před smrtí. Takže sice chápu, že pokud si tu většina Někdo se dívá pamatuje jako hit začínajícího HBO v dabované verzi, tak je polovina kouzla pryč, ale come on! Stalking, skryté kamery a teleskopy kam se podíváš, otevřené rozhovory o sexu, konverzace v restauraci jak z Nymfomanky a samotné sexuální scény, za které by se nestyděla ani mladá Joe, to je to, oč tu běží a co funguje na výbornou. Plus hudba Howarda Shorea a můj oblíbený feeling začátku 90. let a jsme komplet. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to má literární předlohu, se, i díky jménu scénáristy, nemohu zbavit dojmu, že se tady prostě jen snažili ještě jednou zúročit nahý úspěch Základního instinktu a pozici a přínos Sharon Stone v něm. Byla-li hnacím motorem Základního instinktu zajímavá zápletka zabalená do erotického hávu, zde je to již jen a čistě Sharon Stone. Nepřebije to ani ta sociálně kritická linie o ztrátě soukromí. Nebude-li divák očekávat nic více, může si film užít. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo se bohužel i na tohle dívá. Bylo to trošku romantický a trošku erotický. A konec? Ten je úplně nejlepší. Je vrahem jasně vyšinutý Baldwin nebo Berenger. To samozřejmě určí scénarista. Závěrečný zvrat se nicméně koná. Sharon Stone byla herečkou prakticky jedné role. Tento film to jasně dokazuje. 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina lidí byla namlsána Základním instinktem a tak měli neustále potřebu srovnávat každý další erotický thriller, který se následně objevil a hlavně když si v něm zahrála Sharon Stone. Tahle zatraceně sexy dračice se dokázala prodat i zde, no a přestože už nedošlo na tak odvážné scény jako v Basic Instinctu – i tak se bylo na co dívat. Mělo to i docela zajímavou atmosféru a hlavně šmírácké prostředí. William Baldwin nikdy nepatřil mezi špičkové herce, ale tady odvedl docela slušný průměrný výkon. Takže já na tom nevidím nic špatného, když dám průměrné ohodnocení i celému filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone se pokusila navázat na svoje erotické úspěchy a opět se objevila v roli sexuální dračice, kterou v moderní věžní budově pronásleduje pomocí nainstalovaných kamer tajemný vrah. Že onen tajemný vrahounek bude divákem nechtě odhalen už po prvních deseti minutách, vlastně hovoří v neprospěch tohoto erotického thrilleru, který se nepovedl tak, jako jeho předchůdce Základní instinkt. Scénář opětovně obstaral renomovaný Joe Eszterhas který tentokrát nedosáhl kýžené sofistikovanosti, ale režisér Phillip Noyce a Sharon Stone byli v ideální formě. Stoneová  měla smůlu jen v tom, že mezí ní a jejím hereckým kolegou Williamem Baldwinem to vůbec nejiskří. Erotické scény dokonce nechtěně působí komicky. Tajemný ráz s příměsí originality dal dohromady podívanou určenou zejména příznivcům Sharon Stone. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)

Reklama

Reklama